A kanadainak nem vártak az S4.5 promózásával (update)

Hálaadás napjára ígérték az amerikaiak a videóanyagot, de az északi szomszédaik türelmetlenebbek voltak, és a Hypaspace-ről átnevezett The Circle műsorán leadtak egy hosszabb videóanyagot a négy és feledik évadból. Az elején főleg már ismerős képsorokkal találkozunk, de aztán nem szűkölködnek a spoileres jelenetekben sem, úgyhogy óvatosan tessék kattintani a lejátszás gombra. A felvétel jelenleg kamerás, de a Space csatorna régebben is felrakta a videóit a netre lelopható formátumban, úgyhogy még reménykedhetünk egy jobb minőségű verzióban is.

A tovább mögött Mark Verheiden spoilereit lehet elolvasni az utolsó forgatókönyvéből.

Frissítés: máris a youtube-on van a promó normális minőségben is, de ebből hiányoznak Nicky Clyne nyilatkozatai, ezért a korábbi változatot itt linkelem. Alább immár a frissebb, látványosabb változat tekinthető meg:

 

Tehát mostantól nem túl vészes információk a The Oath című epizódról, amelyet Ron Moore rendezése után fogunk látni:

A jövőben várható reklámok több jelenetet is tartalmaznak az ominózus részből, ugyanis Verheiden egy igazi nagy durranással vett búcsút a sorozattól. Intenzív, akciódús lesz, és egy meglehetősen sötét úton viszi le a Galactica legénységét. Verheiden annyit elárult, hogy az ördögi íróstáb annak a tudatában, hogy ez volt a végső felvonás, egyetlen karaktert sem kímélt, senki sem volt szent és sérthetetlen (és "halhatatlan"), és ez minden egyes epizódra érvényes.

Az io9-en olvasható spoilergyűjteményről a következőket állítja Verheiden: az ott leírtak többsége erőteljes spekuláció, és az állításokat is csak fél-spoilereknek nevezné, ugyanis a stábnak a jelek szerint sikerült a legnagyobb meglepetéseket titokban tartania. Nem tudom, mi mindent hordtak össze az io9-en, de szerintem megszorozhatjuk az egészet tízzel.