Keressük a legjobb epizódot – eredményhirdetés

Kissé megkésve, de elérkezett az eredményhirdetés ideje a mindenkit hónapok óta foglalkoztató kérdéssel kapcsolatban: micsoda a Battlestar Galactica eddigi legjobb epizódja? A blog olvasói döntöttek, bár a választás nem volt könnyű. A hosszadalmas küzdelemben az Exodus és a Crossroads második részei emelkedtek ki olyan mennyiségű szavazattal, hogy koalícióban már kormányt is alakíthatnának, és a hét végéig folyamatosan vetekedtek az oly becses első helyért, míg végül az Exodus kiemelkedni nem látszott, időnként 8-10 szavazatot is ráverve ellenfelére. 

Csak reménykedhetünk abban, hogy valaki nem cserélte ki a Zephyr szavazócéduláit, ugyanis gyakorlatilag az utolsó pillanatban az addigi második egy hihetetlen hajrával átvette a vezetést, és a vasárnap éjféli záráskor már ő trónolt a lista legtetetjén: így a győztes a Crossroads második része lett.  

Az összesen 216 beérkezett voksból csekély négy szavazat döntött az eredményről, ami két dologra világít rá: a két epizód között nem lehet igazságot tenni, ha csak őket szavaztattuk volna meg, akkor is teljesen hasonló eredményre jutottunk volna, és nagyjából egyformán szeretik mindkettőt a magyar rajongók. Másrészről ez az eredmény nemcsak legitimálja, de meg is erősíti az újabb döntő szükségességét, amit azután hívunk majd életre, hogy végignéztük a 2009-es tíz részt is. No persze nem közvetlenül azután, hanem ha már kicsit ülepedtek a dolgok, de biztosan sort kerítünk rá. Egy kicsit minden bizonnyal meg fogja változtatni a plusz egy résztvevő a felállást.