Első magyar BSG-találkozó

Íme, eljött, itt van a várva várt. Többen pedzegették már a kommentekben, hogy miért nem rendezünk valamilyen rajongói találkozót a Battlestar Galactica nézőinek, pontosabban a blog olvasóinak, hát itt a lehetőség. 

Abból az apropóból gondoltam összehívni a lelkes nézőkből álló társaságot, hogy nemsokára lezárul a szavazás, és megtudjuk végre, hogy melyik epizódot tartják a legjobbnak a blog olvasói és azok, akik más oldalakon kattintottak hetente az űrlapokra. Szeptember 22-én megismerjük a döntő utolsó résztvevőjét is, majd tartunk egy hét szünetet, és 29-e és október 5-e közti időszakban kiválasztjuk a legeslegjobb epizódot a sorozatból. Hatodikán sort kerítünk a hivatalos eredményhirdetésre, aztán a győztest, illetve az esetleges felvezető epizódját közösen megnézhetjük a következő hétvégén, azaz október 11-én, szombaton, ha minden jól megy, akkor valamilyen nagyobb teremben Budapesten, kivetítővel, szép minőségben.

A találkozón – ha úgy tetszik, a BSG-conon – nemcsak közös filmezésre kerülne sor, hanem kötetlen beszélgetésre, közös geekeskedésre, és az estébe fordulva akár némi szolid tivornyára is. A helyszín kiválasztása jelenleg is folyamatban van (és a létszámtól is függ), akinek vannak ötletei, esetleg kapcsolatai, annak nagyon bírnék örülni a kommentekben.

Minden résztvevőre számítunk a jeles napon*, de mivel ez nem valami nagy és hivatalos izé, hanem egy összeülés, ezért nyitott vagyok az időpont megváltoztatására is. Aki szívesen eljönne (még ha a helyszín/időpont függvényében később le is mondja a részvételét), azt nyomatékosan kérem, ezen az oldalon jelezze a szándékát (az RSVP kitöltésével), mert itt könnyebben számon tudom tartani, hányan jönnek, illetve megbeszélhetjük a részleteket anélkül is, hogy hetente többször posztolnék a témáról a blogon. A linket lehet terjeszteni, és nem csak a blogolvasó ismerősöket várjuk szeretettel.

 

* ami egyébként eggyel előzi meg a blog születésnapját