Újabb Emmyk a BSG-nek

Vasárnap kiosztották az Emmy-díjakat a kreatív kategóriákban (ez nem jár akkora csinnadrattával, a főbb díjak még váratnak magukra), és a Battlestar Galactica kétszer is győzedelmeskedett: most már bizonyos, hogy ennél a sorozatnál sehol az égvilágon nem csinálnak jobb vizuális effekteket, hiszen zsinórban a második alkalommal nyert a házi CGI-csapat Gary Hutzel vezetésével, ezúttal a He That Believeth in Me űrcsatájáért. Álljon hát itt a nyertesek teljes névsora:

GARY HUTZEL, Visual Effects Supervisor
MICHAEL GIBSON, Visual Effects Producer
DAVID TAKEMURA, Visual Effects Coordinator
DOUG DREXLER, CGI Supervisor
KYLE TOUCHER, CG Artist
SEAN JACKSON, CG Artist
PIERRE DROLET, CG Modeler
AURORE DE BLOIS, Senior Compositor
DEREK LEDBETTER, Compositor

A másik díjat Ronald D. Moore, David Eick és a producer Harvey Frand kapta a negyedik Razor minizódért, amelyet a Sci Fi Channel.com számára készítettek. Ebben a fejezetben láthattuk az ifjú Adamát a levegőben harcolni a Centurion pilótával. Innen is gratula a megérdemelt győzelmekhez.

A concept ships nevű blogon megjelent egy pár rajz Richard Livingstontól, aki a Battlestar Galactica járműveit és robotjait is tervezte, például vonatok alapján.

Katee Sackhoff újabb szerepet zsebelt be, most nem is kicsit: meghívták az NBC új, Lost and Found című sorozatába főszereplőnek. A produkciót a Law and Order-szériákat is jegyző Dick Wolf készíti, és az egykori Starbuck egy Tessa nevű, lefokozott Los Angeles-i nyomozót fog alakítani, akire az ismeretlen személyazonosságú emberek aktáit bízzák. Vélhetően az itteni elfoglaltságai miatt így nem fog szerepelni a Kés/Alatt soron következő évadjában, helyette majd Rose McGowant láthatjuk.

A comment.comon látható ez a videó, amiről azt hittem, hogy már posztoltam, mert legalább a harmadik a témában: a Lost képanyagára a BSG hangját vágták, ami azért vicces, mert nagyon sok a véletlen hasonlóság a két sorozat között.