Keressük a legjobb epizódot – ötödik forduló, eredmények

Vasárnap éjjel lezárult a szavazás a harmadik évadról, amelynek második feléből az olvasók döntő többsége szerint a Crossroads második része a legjobb.

Ezúttal száznegyven szavazat érkezett be, azaz most mozgatta meg a játék a legkevesebb embert, ám a győztes így is több mint ötven százalékos fölénnyel győzött, pontosan hetvenhat vokssal. Utána az Eye of Jupitert szerették még tizennyolcan, valamint a Dirty Handset és a Rapture-t még tizenegyen és tízen. A legkevésbé a Woman King jött be az embereknek, illetve a Crossroads első fele sem tudott kiemelkedni a folytatása árnyékából.

A győztes epizód eseménygazdagsága, kezdve Baltar remekült lezárt perétől a négy cylon leleplezésén át Starbuck visszatértéig, méltó ellenféllé teszi a nemsokára esedékes döntőben, ahova rajta kívül még egy nagyágyú fog beérkezni a jövő héten. A Crossroadsszal nem túl meglepő módon nem színesedett a döntős rendezők palettája, csak Michael Rymer esélyei nőttek a győzelemre, viszont Mark Verheiden immár szólóban is versenybe szállt, miután a Lay Down Your Burdens II-vel már sikerült Anne Cofell Saunders oldalán megnyernie egy fordulót.