Keressük a legjobb epizódot – negyedik forduló, eredmények

Nemrég járt le a szavazás határideje a negyedik fordulóra, így végleg eldőlt, a harmadik évad első feléből a legjobbnak A Galactica beugrik a légkörbe című epizód, azaz az Exodus második része bizonyult.

Százötvenhét szavazatból nyolcvanhattal büszkélkedhet az első helyezett, míg a második és a harmadik sorrendben huszonhárommal és tízzel. Én szorosabb versenyre számítottam, hiszen a harmadik évad igen erős kezdést kapott, csupa-csupa kiváló epizóddal, és ez a színvonal nagyon sokáig nem csökkent. Ilyen jelentős szavazati aránnyal egyedül a Pegasus dicsekedhet még, ám ha figyelembe vesszük az ellenfeleket, akkor ez különösen nagy teljesítmény a mostani győztestől.

Az Új-Caprica sztori örömömre sokakban hagyott mély nyomot, hiszen a dobogón az Unfinished Business és az Occupation végzett még. Az Exodus azonban a mozifilmeket megszégyenítő látványvilágával, a brilliánsan megrendezett akcióival, a 100%-on pörgetett izgalommal, valamint a szemet gyönyörködtető vizuális effektjeivel és a könnyfakasztó befejezésével teljességgel megérdemelten került be a döntőbe. 

Ezúttal sem maradt epizód szavazat nélkül, a legutolsó helyen a Torn végzett három vokssal, afölött pedig a jobb sorsra érdemes Collaborators és a Precipice érkeztek be. Az Exodus mostani győzelme egyben azt is jelenti, hogy Michael Rymer rendező kihívót kapott Félix Alcalá személyében, illetve David Weddle és Bradley Thompson is részt vesznek immár a döntőben.