And they had a plan

A cylonok nagy terve, amelynek a létezését egészen a harmadik évad végéig dörgölték az orrunk alá, valószínűleg kicsit új megvilágításba fog kerülni a jövőre betervezett tévéfilmben. Erről tanúskodik a Sci Fi Channel által kiadott hivatalos sajtóközlemény, amelyet a bejegyzés végén idézek is, csak hogy időben el lehessen kerülni a spoilereket.

Ha már az élményrontásnál tartunk, az io9 megint előállt egy rakás infóval a záró tíz epizód történéseivel kapcsolatban (istenem, miért olvastam el?). Tényleg tessék vigyázni a link mögötti tartalommal, és a kommentekben is kéretik tisztességesen spoilerezni.

A Robot Chicken legújabb évadjának premierjében tiszteletét teszi majd Ron Moore is, aki maga is rajongója az animációs sorozatnak, nemrég pedig három színésze is felbukkant egy BSG-paródiajelenetben. Közülük Katee Sackhoff vissza is fog még térni egy kicsit. A Galactica Sitrepnek vicces videói is vannak a Robot Chickennek otthont adó Adult Swim csatornától a Comic Conról, ezekben Battlestar-vonatkozású dolgok is előkerülnek.

Az io9 a Comic Conon készített egy röpke interjút James Callisszel, amelyből két érdekesebb dolog derül ki: az egyik, hogy a színész meglátása szerint miért lett megint hirtelen komikusabb Baltar figurája a negyedik évad kilencedik részében, a The Hub-ban, a másik pedig, hogy a színész maga nagyon is sajnálja a karakterét, és sokkal megértőbben viszonyul hozzá, mint a nézők jelentős többsége (ami valahol a színjátszás lényege is, ha azt vesszük).

És akkor a tévéfilm leírása, amelyből már korábban idéztem, ám ez a változat spoileresebb:

A minisorozat eseményei előtt induló történet olyan ismerős karakterekre koncentrál, mint a cylon Number One (azaz Cavil), Sam T. Anders és Galen Tyrol főnök. A kezdetekben a cylonoknak volt ugyan tervük, de nem számoltak egy aprósággal: túlélőkkel. A pusztítás kaotikus kimenetele során két cylon ügynök a tervek és a prioritások között őrlődik az elmenekült emberek flottájában és a hátrahagyott ellenállók táborában egyaránt.