Megerősítve: el fog készülni az újabb BSG-film

A brit SkyOne megvásárolta a Caprica vetítési jogait a Sci Fi Channeltől, arról egyelőre nincs információ, hogy mikorkerül náluk képernyőre a kétórás pilot, de az őszi menetrendjükben szerepelni fog, az bizonyos. Az anyacsatornának pedig egy újabb lökés lehet, hogy már külföldön is érdeklődnek a spinoff után, ahonnan jelentős bevételekre számíthatnak. Egyelőre nincs hír arról, hogy sorozat lesz-e a Capricából, de biztos, ami biztos, az írók már nekiláttak két újabb forgatókönyvnek. 

Konkretizálódni látszik David Eick ígérete arról, hogy jövőre hosszabb epizódokat kapunk: Ron Moore azt mondta, hogy az általa írt és rendezett rész, amely Sometimes a Great Notion címmel 2009-ben másodikként kerül adásba, biztosan túlfut majd egy pár perccel. Most mondhatnánk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, de egyszerűen arról lehet szó, hogy Moore nyilván a legfontosabb sztorik megírását vállalta, és azokból nem hiányozhat egy képkocka sem.

A Sci Fi Channel egyik fejese, Mark Stern megerősítette, hogy 2009-ben, valamikor a Battlestar Galactica fináléja után levetítik a sokat rebesgetett tévéfilmet. A produkciót Edward James Olmos fogja rendezni és Jane Espenson írni, a színészek közül eddig Michael Truccóval (Sam Anders), Aaron Douglasszel (Tyrol) és Dean Stockwell-lel (Cavil atya) született megállapodás. A forgatások nemsokára elkezdődnek Vancouverben. Az állandó szereplők közül még további nevek is fel fognak bukkanni, természetesen nők is, ezekről a jövőben tájékoztatnak majd.

Stern elárulta, hogy amellett, hogy a csatorna sem akarta elengedni olyan könnyen a zászlóshajóját, az is közrejátszott a film megrendelésében, hogy az önálló produkciók nagyon jól teljesítenek a külföldi piacon és a DVD-eladásoknál. A Razor egy jó példa volt erre, és meggyőzte a Sci Fi Channelt arról, hogy szükségük van még ilyesmire. Emiatt a Universal Home Studios, amely a csatorna mellett szolgáltatja a pénzt a DVD-s formátumhoz, lényegesen többet hajlandó invesztálni a projektbe, mint amennyit egy sima pilot kapna.

A csatorna ismét szabad kezet adott az íróknak, egyedül amiatt aggódtak, hogy az új nézők is be tudnak-e majd kapcsolódni a történetbe. A történetről Mark Stern előzetesen is ki merte jelenteni, hogy el fogjuk tőle dobni az agyunkat.

Ezzel kapcsolatban elárult egy-két spoileresebb részletet is, de ezek kikövetkeztethetőek voltak az eddigi castingból: a film nem sokkal a kolóniák pusztulása után fog játszódni, és a cylonok küzdelmét mutatja be az otthon maradt és a Galacticán menekülő túlélőkkel egyaránt.