Webizódok készülnek a 4.5-ik évad felvezetéseként

 

Galactica Sitrep talált egy interjút, melyben Ron Moore nyilatkozta, hogy a 4.5-ik évad felvezetéseként a csapat készíteni fog egy széria webizódot a Resistance-hez hasonlóan, mely a harmadik évad előtt készült. A Resistance-tól eltérően az új webizód sorozat nem a 4.5 epizódjai között kap helyet, hanem egy kicsit visszatekint és megmagyaráz néhány a sorozat folyamán történt dolgot. Ebben az értelemben –nyilatkozta Moore, ezek a rövidek a Razorhoz hasonló szerepet fognak betölteni.

 

Darth Mojo írja egy cikkében, hogy a Diamond Select Toys új képeket leplezett le hamarosan megjelenő új BSG játékfiguráiról, többek között a képen is látható trióról a Razorból.

Az ifjú Adama és Kendra Shaw a képek tanulsága szerint külön külön is kapható lesz, de úgy tűnik az eredeti sorozat cylon-ja csak a hármas szettben lesz elérhető. Előreláthatóan augusztus 15-ére ígérik a megjelenést. Bár a honlapon nem szerepel, de a Diamond Comic Con-os standján lőtte a szerző a baloldali képet Pierre Drolet által újra tervezett eredeti Cylon Raider-ről, amit szintén a Razorban láthattunk. Reméljük hamarosan erről is részletes infókkal fog jelentkezni a Diamond. Jobboldalon pedig még egy kép az old school cylon-ról.

Crazyvictoria is szolgáltat néhány friss képpel a hamarosan megjelenő BSG akció figurákról, köztük Adama és Roslin, illetve a Razorhoz kapcsolódó figurákról.

 

Justine az All About Tahmoh Penikett blog szerkesztője talált egy halom képet a BSG szereplőiről a Comic Con-on.

 

Szintén Darth Mojo szolgáltat egy érdekességgel, miszerint a Galactica 1980 premierjében látható cylon „támadás” Los Angeles ellen az 1974-es Mark Robson Földrengés című film egyik mozgókép klippjének a felhasználásával készült. Kivágtak néhány jelenetet a filmből, rámásoltak néhány cylon harcost, hogy úgy nézzen ki, mintha a lézertűznek köszönhetően omlanának össze az épületek.

 

 

 

Battlestar Galactica főiskolai tanulmány készül, melyben Christopher Bouton hallgató, a kutatás végzője a BSG sorozat mellett Ridley Scott Szárnyas fejvadászát hasonlítja össze Homérosz Iliász és Odüsszeia, valamint Vergilius Aeneis műveivel. A tanulmányban olyan témák között keresik a kapcsolatot, mint például az emberiség természete és a hősiesség. A klasszikus művekben –magyarázza Bouton a hősök elszigetelődnek a hagyományos emberségtől, a közösségtől, egyfajta szuperhősők leszenek belőlük és az olvasónak az az érzése támad, „hogy igén, értem én, hogy ez egy történet, de nem rólunk szól”.

A Szárnyas Fejvadászban, illetve a BSG-ben ezek a kérdések megfordulnak, mivel mindkét produkcióban az emberiség egy alacsony populációjú, elszigetelt csoportja küzd az ember kinézetű robotokkal a fennmaradásért. A klasszikus témák egy olyan filozófiai kérdésben csúcsosodnak ki, miszerint mi teszi az emberiséget egységessé egy olyan helyzetben, amikor azt gyakorlatilag gépek által is le lehet szimulálni.

A teljes cikk ezen a linken érhető el.

 

A tovább mögött pedig Tv Guide interjúk Tricia Helfer-rel, Katee Sackhoff-al, Jamie Bamber-rel, Michael Trucco-val és James Callis-al még mindig a Comic Con-ról.

 

Tricia Helfer:

 

Katee Sackhoff:

Jamie Bamber:

Michael Trucco:

James Callis: