Forgatási hírek mindenhonnan

Bear McCreary jelezte, hogy ott lesz az idei San Diego Comic Conon, hogy ünnepelje a BSG harmincadik évfordulóját. Persze a mostani sorozatról is lesz szó, a téma elsősorban a Battlestar Galactica párjait fogja érinteni, így hivatalosak Tricia Helfer és James Callis (Six és Baltar), Katee Sackhoff és Michael Trucco (Kara Thrace és Sam Anders), valamint Ron Moore is tiszteletét teszi, remélhetőleg a nagyon elfoglalt David Eick társaságában. Moore egyébként beszélni fog a Virtualityről is, a BSG-panelbeszélgetést meg nem más, mint Kevin Smith fogja moderálni (ismét), úgyhogy izzítsuk be a hálózati kártyáinkat július végére, mert nagyon sok YouTube-videót kell majd letöltenünk.

Az első Battlestar Galactica tévéfilm készítése szeptemberben kezdődik meg, ugyanis megvárják, amíg Ron Moore letudja a Virtuality forgatását. Még gondot okozhat a színészek leszerződtetése (értsd: visszaszerzése), de ha minden jól megy, akkor a film valóban az első évad alatt fog játszódni, így például Aaron Douglas és Edward James Olmos kinézetét vissza kell majd varázsolni az akkorira. Még az is megtörténhet, hogy a film előbb kerül adásba, mint a negyedik évad utolsó tíz része. 

A Caprica pilotjának forgatása már befejeződött, és a tervek szerint november-december környékén kerül adásba, és ha minden igaz, már berendelték belőle a sorozatot, amit szeptemberben állnak neki forgatni. Hivatalos bejelentés legkésőbb augusztus elején várható, de elég pontos forrástól erednek a hírek.

Mark Verheiden megírta a blogjában, hogy tegnap, helyi idő szerint körülbelül reggel fél hatkor fejezték be az elsődleges forgatásokat a Battlestar Galactica utolsó epizódján. Persze az utómunkálatok még hónapokig eltartanak, de az író meglebegtette, hogy a csomó-csomó válaszból, amiket kapni fogunk a kérdéseinkre, néhányra már egész korán számíthatunk. Majd ezt tette hozzá:

Meanwhile, it is onward, upward and sideways for BSG's merry band of writers and producers…

Vagyis a BSG írói és producerei közben tovább folytatják útjukat előre, följebb és oldalra. Ha jól dekódolom, akkor az "onward" alatt Jane Espensonékat érti, akik a tévéfilmen dolgoznak, az "upward" alatt a CSI-ba előléptetett Weddle & Thompson párost és a többieket, akik átkerültek nagyobb csatornákhoz, de a "sideways"-ről csak remélni merem, hogy a Capricába átigazoló írókra utalt.