Jónak ígérkezik a Virtuality

A Futon Critic hozzájutott a Ron Moore-féle Virtuality forgatókönyvéhez, és az elemzésükből kiderül, hogy a forgatókönyvet valójában Michael Taylor írta, és csak a sztorit dolgozták ki közösen Moore-ral. Csupa jót írnak az anyagról egyébként, odáig merészkednek, hogy szerintük a BSG által hagyott űrt a tévés sci-fi területén ez a sorozat fogja kitölteni. Szomorú, hogy csak mid-seasonbe kerül a cucc, de hard SF-ként végül is érthető. A forgatásokat valamikor a hónapban kezdik meg Vancouverben, már majdnem teljes a stáb is. Ron Moore a közelgő Comic Conon fog beszélni erről a projektről is, de arról egyelőre nem tudni semmit, hogy ki fog produceri tevékenységet is vállalni a későbbiekben, ha berendelik a sorozatot. 

Seamus Kevin Fahey, aki idén a Faith című epizódért felelt a BSG-ben, átnyergelt az NBC Kings című sorozatához story editorkodni. Az egy olyan meló, ahol nem kell forgatókönyveket írnia, viszont bármelyik szerzőnek beszólhat, ha nem tetszik a munkája vagy valami hülyeséget írt le. David Weddle és Bradley Thompsonis így kezdte a BSG-nél.

A BSG záróbuliján ezzel a felvétellel kedveskedtek a stábtagok Ron Moore-nak és David Eicknek, igaz, egy hangot sem lehet érteni az egészből, de az jól látszik, hogy tényleg mindenki kalapot emelt a producerek előtt, Mary McDonnell például Six parókájában. Egy-két felvétel a forgatások helyszínén került, úgyhogy spoileresek is lehetnek.

A TV Week megkérdezett egy csapat kritikust, hogy mik voltak eddig idén a legjobb tévéműsorok, és a Battlestar Galactica hetediknek futott be a listájukon.

Aaron Douglas szerint a Jane Espenson által írt tévéfilm forgatása szeptemberben kezdődik, várhatóan ő is benne lesz, és valamikor az első évad idején fog játszódni. Mivel a díszleteket szépen lassan el kell bontani, úgy fogják megoldani a problémát, hogy még most készítenek egy csomó 3D-s fényképet a helyszínekről, és a jövőben már a virtuális világban tudnak forgatni a színészekkel.

Itt írnak a Battlestar Galactica-képregények sztorijáról egy rövidke összefoglalót, nem valami spoileres, de ahhoz elég, hogy felkeltse a kíváncsiságunkat.

Darth Mojo is megírta az élményeit a záróbuliról, az első rész itt olvasható.

Mark Stern, a Sci Fi Channel alelnöke szerint azért lesz fasza a következő tizenegy órányi BSG, mert most már nincsenek próféciák, nincsenek útjelzők, amiket követni kell. Apránként mégis meg fogjuk tudni, mi történt a bolygóval, ahova megérkeztek hőseink, ésúgy gondolja, az utolsó cylon leleplezése természetes lesz és kielégítő, nem valami epizódszereplőt rángatnak elő az első évadból.