Reggeli spoilerek

Ezen a linken egy kanadai számol be arról, hogy hogyan szaladt bele a Galactica forgatásába még a sztrájk előtt. Nincsenek benne spoilerek, mert már lementek az akkor készült epizódok, de hangulatos kis írás.

A 13th Colony
honlapján is forgatáson készült képekkel találkozunk, viszont ők már a
nemrég befejezett sorozatfinálé helyszínén jártak.
Vigyázat,
spoileresek a fotóik! Az spekulánsok persze imádni fogják.

Az io9 is hasonló infókkal állt elő, de ők híresek arról, hogy gátlástalanul és jelentős mértékben képesek elrontani a nézői élményt, úgyhogy óvatosan a kattintással.

Darth Mojo a blogján a Revelations vizuális effektjeinek elkészítéséről mesél. Van egy-két überfasza videója is, és néhány háttérinfót is megoszt a szakmából. Nem is tudtam, hogy a jelenetekbe utólag beillesztett robotok meg egyebek helyzetének szinkronizálására elhelyeznek ún. "tracking markereket" a díszleten, aztán később leradírozzák őket. Külön érdekesség, hogy egy tengerparton ilyeneket nemigen lehet hova pakolni, úgyhogy az epizód utolsó vágásának mind a háromezer képkockájára egyesével kellett beigazítani a CGI-látványelemeket.

Battlestar Revealed címmel elindult egy blog, ahol komplett elméleteket közölnek majd le időről időre az utolsó cylon-final five-virtuális karakterek kérdéskör megmagyarázására. Itt olvastam ezt a nyilatkozatot Katee Sackhofftólaz utolsó cylon kilétét illetően:

You know, at first I was a little disappointed. I was like,
“Really? That’s what you’re gonna do? Okay…” But then the more I
thought about it, I was like, “Oh… this makes so much sense. That’s
fantastic!” And I realized that if the fans do what I did, they’ll be
happy. If they take it for what it is on camera, they’ll be like,
“Excuse me?!”