Videóhalmok

A múltkori, Arclight Dome-beli vetítés előtti közönségtalálkozóról fölkerült egy rakás felvétel a YouTube-ra, sprocket762 és daphnesadventures jóvoltából. Egy csomó érdekes kérdés is elhangzik, érdemes belelapozni az anyagokba. Persze a legeslegcsúcsabb akkor is az, amikor Ron Moore megesketi a közönséget, hogy nem beszélnek péntekig semmiről. Az "I, (state your name)" kezdetű esküre az egész közönség egy emberként ismétli: "I, state your name"…

Egy másik júzer, Sczep84 egy korábbi panelről tett ki anyagokat, ezen ott van Ron Moore és David Eick is, plusz Edward James Olmos és Mary McDonnell. Ezekből szemezgetek egy kicsit alant:

Ebből a videóból az derül ki, hogy az egyetlen színész, akire előre megfontolt szándékkal írta meg a forgatókönyvét Ron Moore, az Mary McDonnell volt, mivel akkor látta őt a Donnie Darkóban. Edward James Olmos neve csak később merült fel, de Laura Roslin szövegei úgy születtek, hogy RDM közben McDonnell alakítását képzelte hozzá.

Edward James Olmos a vele készült háromrészes felvételen arról beszél, hogy nem akart sci-fiben szerepelni, de Ron Moore forgatókönyvének első két oldala kilóra megvette. A Battlestar Galactica címtől azóta is a falra tud mászni, amit meg tudok érteni. Ha nekem valaki azt mondaná, hogy a Csillagközi romboló milyen jó sorozat (anélkül, hogy ismerném), körbe is röhögném. Csak az első videót linkelem be, a kapcsolódó anyagokban úgyis megtalálni a folytatásokat. A többi anyag is jó, érdeme szétnézni a felhasználó oldalán.

Coming up next: epizódmustra este.