Lassan véget ér a BSG forgatása

Nem igazán meglepő már a hír, de feladhatjuk a reményt: 2009-ig biztosan nem fogjuk látni az évad záró tíz részét. Eddig is ezt sugallták a promók és a hivatalos források, de Moore megerősítette, hogy az őszi sorozat-, foci- és baseball-szezon, valamint a BSG-n elhúzódó utómunkálatok miatt esélytelen, hogy a Sci Fi Channel idén műsorra tűzze az epizódokat. Frak me, az minimum fél év várakozás.

A BSG fináléjának forgatása a szokásosnál tovább tart, hiszen háromszor olyan hosszú anyagról van szó, mint általában, de így is végezni fognak a június harmincadikán várhatóan elkezdődő színészi sztrájk előtt.

A következő három bekezdésben minimálisan ronthatom a jövőre esedékes finálé élményét, de a cselekményről nem ejtek szót, csak utána:

Rekha Sharma elmesélte egy interjúban, hogy a minap az egyik író el akart tőle búcsúzni a forgatáson néhány kedves szóval, de le kellett őt állítania, nehogy elsírja magát. Megkérte, hogy tartogassák az elköszönő szavakat a végére, mert ez így olyan, mintha gyomron lőnék. 

Tricia Helfer a szerdai vetítésen felidézte, hogy Edward James Olmos és Aaron Douglas elsírták magukat a finálé forgatókönyvétől, ő pedig úgy írta le az érzéseit, mintha gyomron vágták volna. Mary McDonnell számára hihetetlen adrenalin-dózis volt az írás. Érthetővé vált számára az egész saga, amihez Helfer hozzátette, hogy egészen a sorozat legelejét is újra kell értelmeznünk majd. 

Moore a sorozat elején még nem tervezte el a finálét, és ahogy idén írta a finálét, újra rá kellett döbbennie,  hogy nem a cselekmény viszi előre a show-t, hanem a karakterek. Hogy emlékeztesse magát, felírta ezt a táblája tetejére: "A karakterekről van szó, hülye!". 

 

És akkor néhány valódi spoiler, kifehérítve: 

Az "All Will Be Revealed"-et komolyan kell venni. Mindent meg fogunk tudni, még azt is, hogy miért hallgattak cylonék Bob Dylant, miért idézett Baltar Shakespeare-től, honnan tud Romo latinul, stb. 

Az öt utolsó cylonnak nincs számozása. Ne keressük a hetediket. 

Nagyon nagy jelentősége van a körfogásnak, az "All this has happened before…"-mantrának.

(spoilerek vége)