Friss pletykák a fináléról

A Battlestar Galactica utolsó évadjának befejezéséről beszéltek nemrég a Dr. and Mrs. Who adásában egy belső forrással, aki azt állítja, hogy az utolsó epizódot jövő hétfőn kezdik forgatni, és a producerek már tárgyalnak a Sci Fi Channellel, hogy nem egy, nem kettő, hanem három órás lehessen a finálé. Hivatalos döntés a napokban lesz.

Az informátor meglebegtetett némi olyan hírt is, ami nagyon elronthatja a sorozat végének élményét, de ha már beleszaladtam, akkor a tovább mögött veletek is megosztom. Én szóltam, nagyon spoileres!

A Capricáról jelenleg annyi híre volt, hogy valószínűleg 10-12 epizódot fognak berendelni a pilot után, amiket még hamarjában le is tudnak forgatni, hogy 2008 végén adásba kerülhessenek.


A negyedik évad lezárásával kapcsolatban a Földről hallhattunk kicsit, megnyugtattak minket, hogy nem kell számítani semmilyen gagyi Galactica 1980-szerű megoldásra, ugyanis a menekültek nem a mi jelenünkbe, de nem is a közeli (értsd: néhány évszázaddal ezelőtti) múltba fognak megérkezni. Plusz nem lesz a Star Trek: Kapcsolatfelvétel lenyúlásas sem a sztori, azaz nem fognak időutazással meg alternatív valóságokkal szarakodni.

Ezeket a spoilereket persze nem kell készpénznek venni, tudjuk a stáb tagjaitól ugyanis, hogy elég sok kamujelenetet írtak a készítők, hogy félrevezessék a dolgozókat és potenciális belső forrásokat. Amit lehet, megtesznek, hogy eltitkolják a valóságot.