Újabb részletek a Capricáról

A SyFy Portal kiemelt egy kis részletet egy nemsokára megjelenő Edward James Olmos-interjúból, amelyben a sorozat végéről nyilatkozik (hangyányit spoileresebb, mint Mark Verheiden kommentárja), és arról, hogy a BSG-ről bizony évek múlva is beszélni fognak még. Ők már tudják, ki az utolsó cylon, de nyilván nem árulják el. Aaron Douglas azt nyilatkozta, hogy a rajongók legtöbb spekulációja meg sem közelíti a valóságot.

A scifi.comon folytatódik a rajongó kérdezősdi Rekha Sharmával, illetve James Callisszel is fölkerült egy újabb videó, amit talán elfelejtettem megemlíteni.

James D'Arcy lesz a RDM-féle Virtuality főszereplője, aki David Eick soha le nem vetített Them című pilotjában is játszott Tricia Helfer mellett. Apropó, Eick most már tutira átvette a showrunner szerepét a The Philanthropist című projektben, miután az eredeti készítő három-négy rész után kiszállt. Idén már nem is jutott ideje forgatókönyvet írni a BSG-hez, de a sztorik kidolgozásában sincs már olyan aktívan jelen, mint régebben.

Kobol a tv2-n már az utolsókat tündökli, a jövő héten kerül adásba az első évad fináléja, a tegnapi epizód hogyvoltja pedig ma délután olvasható lesz.

A sorozatjunkie-n jelent meg, hogy Grace Park állandó szereplője lesz egy A&E sorozatnak.

Szintén winnie írta meg, hogy egy netes szavazás eredményeképp Jamie Bamber lett az amerikai akcentussal tizenkettedik legjobban beszélő brit színész (ezt aztán megfogalmaztam). Az is igaz, hogy egyben a tizenegyedik legrosszabb kiejtése is neki van. Mindegy, ebből is látszik, hogy totál nem az alapján döntöttek a szavazók, hogy ki hogy beszél, ráadásul nem is igazán lehet különbséget tenni jó és rossz akcentus között, mert egy valamirevaló brit színész valószínűleg könnyen megbirkózik az USA nyelvével. Hugh Laurie azért akkor is király, na.

A Caprica 110 oldalas eredeti forgatókönyvéről írnak az E!Online-nál, elég pozitívakat, úgyhogy ha valaki nem ódzkodik a spoilerektől, érdemes elolvasni. Sok újdonság nem derül már ki belőle, viszont megismerünk még egy új, meglepő karaktert. Plusz egy mellékszereplő érdekes mondatát is idézik a monoteizmusról, amelyet a következő összefoglalómban biztosan én is kiemelek, mert nagyon tetszik.