A harmadik évad kamubefejezései

Hárdkór rajongók ilyen képeket vehetnek Sixről és Starbuckról a falra.

Egy blogger összehasonlította a BSG-t a tévé másik legprofibban megcsinált sorozatával, a 24-gyel, és igen jó dolgokra világított rá, mindkét műsor rajongóinak érdemes elolvasni.

A kanadai Ottawa Citizenen megjelent egy nagyon jó kis elemzés a Battlestar Galacticáról, inkább kedvcsináló-szerű azoknak, akik nem ismerik a sorozatot, de remekül megfogják a lényeget.

A bsg.cz kirakott két adag kivágott jelenetet a harmadik évadból, amiket regisztráció után bárki letölthet. Elég nagyok, úgyhogy youtube-linkre nem érdemes várni. Az első talán hanyagolható, de a másodikban elég fasza dolgok vannak. Csak kulcsszavakban: "algaburger", "Let us not talk falsely now", Lee és Romo, Roslin és Sharon, ahogy megbeszélik a cylon projekciót (erről RDM is mesélt anno), ééés: alternatív befejezés.

Ha már a harmadik évadnál tartunk, Mark Verheiden elérkezettnek látta az időt, hogy felfedje, mivel próbálták megakadályozni tavaly, hogy idő előtt kiszivárogjon a netre a Crossroadsban történt két nagy felfedezés. A forgatókönyvet úgy írta meg, hogy a színészeken kívül mindenki egy olyan változatot kapott, amelyben sem a négy cylon, sem Kara nem lepleződött le. Úgy kellett kitalálnia, hogy hihető legyen az alternatív (kamu-)sztori is, és ugyanott játszódjanak a jelenetek is, hogy ne zavarja meg vele a gyártás menetét. 

A hamis oldalakon az szerepelt, hogy Tigh, Tory, Tyrol és Anders azért gyűltek össze a teremben, hogy rájöjjenek, Új-Capricán agymosásnak vetették őket alá a cylonok, hogy aztán gonosz dolgokat cselekedjenek a Galacticán. Így megmaradt a magyarázat a zenére, amit hallottak, megvolt a jelenet a teremben, és lelepleződés is került a sztoriba. Kara jelenetét könnyű volt elfedni, azt egyszerűen kivágta a forgatókönyvből, úgyis az egészet zöld háttér előtt kellett felvenni. Helyette a záró jelenetben Leet láttuk volna, ahogy felveszi a pilótaruháját (ez látható a bsg.cz anagában is), ám előlép a háttérből az agymosott Tigh, és fejbe kólintja egy viszkisüveggel.