Ron Moore szarban van

Human Insect valahol rálelt a múltkor belinkelt harley-s képekre a BSG három jócsajával jobb minőségben, amiket itt lehet (mit lehet, kötelező) megtekinteni

A Razor két főhőse ismét látható a képernyőn, Michelle Forbes mondjuk eddig sem panaszkodhatott, hogy keveset foglalkoztatják, de most a Lostban is megcsillanthatja a tehetségét (mondjuk ez esetben csak egyetlen Terry O'Quinn tudja homályosítani ezt), a Kedra Shaw-t játszó Stephanie Jacobsen pedig a Life on Mars című brit sorozat remake-jében fog játszani, többek közt a Star Trek Colm Meaney-je mellett. 

Ha emlékeztek a Roslin elől eltűnt kehelyre az Utolsó vacsorán, akkor jelzem, hogy Six is eltávolodott Baltartól egy kicsit (most már nem tűnik úgy, mintha egymás kezét fognák). Ez nem azóta történt így, csak akkor még nem vettem észre.

Jamie Bamber egy találkozón nemrég elmondta, hogy a harmadik évad elején az elhízott-Lee műhasa  ugyanaz volt, mint terhes-Sharon pocakja. Így spórolhatják össze a kellékes srácok a pénzt az effektekre. Valahol arról is szó volt, hogy a színészek gyakran sokkal nagyobb pajtások a mikrofontartóval meg a többi kisegítővel, mint a kollégáikkal, mert velük minden jelenetben találkoznak, másokkal meg csak akkor, ha úgy írják a forgatókönyvet. Hát most kiderült, hogy a hangosító ember rendszeresen kihívja a színészeket, hogy ki meri először belopni a dialógusába az általa kitalált mondatot. EJO legutóbb úgy oldotta meg a feladatot, hogy spanyolul mondta el a szöveget, hátha úgy nem veszi észre senki.

Na, és akkor ideje megmagyarázni a bulvárszagú címet (vigyázat, innentől homályos spoilerek): a tegnap említett interjúban elszólta magát Ronald D. Moore, csak nem vettem észre. Megkérdezte tőle a Wired riportere, hogy "írták-e már be magukat a sarokba", azaz indultak-e már olyan sztoriszálon, amiből aztán nem tudtak kikavarodni. Jóllehet, a Battlestar Wiki öt ilyet talált eddig, Moore most bevallotta, hogy épp egy ilyenbe szaladtak a sorozat befejezése kapcsán.

Van egy sztorielem, talán egy mondat, amit nem bírnak beleilleszteni a képbe, nem tudják, hogy kászálódjanak ki belőle. Hát, azt hiszem, nekem az is gondot okozna, ha össze kéne számolnom, hány darab próféciát kéne beteljesíteniük összesen, eddig viszont úgy örültek, hogy nem gondolkodtak mindig előre a sorozat készítésében, csak elszórták a morzsákat, és most annyi mindenből csipegethetnek, hogy azt se tudják, hova nyúljanak.

Én mindenesetre nem aggódom. Őszintén szólva tonnányi logikai hibára számítottam a sorozat végére, nem egyre.