További hírek a BSG-filmekről

Valaki a scifi.com fórumán észrevette, hogy a Battlestar Galactica hivatalos honlapján látható Utolsó vacsora-képet manipulálták a közelmúltban: Laura Roslin elől eltűnt az a kehely, amelyet épp meggyújt. Az ominózus edény egyébként egy füstölő, amit a vallási halotti megemlékezéseken használnak. Elég valószínű, hogy ilyet nem csinálnak puszta véletlenségből, úgyhogy érdemes elgondolkodni, mit jelent ez.

Maureen Ryan a Chicago Tribune-től utánajárt ennek a pletykának a sorozat után készítendő Battlestar Galactica-filmekről. Kezdhetjük komolyan venni a hírt, bár még a stúdióban is csak ötlet szintjén merült föl a dolog, ugyanakkor valószínűnek tűnik, hogy ez a projekt nem egyezik meg azzal a trilógiával, amit a United Artists rendelt Ron Moore-tól. Egyelőre az sem biztos, hogy három film fog készülni.

A filmek garantáltan nem borítják fel a fináléval kapcsolatos terveket, tehát a huszadik résszel lezárul a sorozat, punktum. Szerencsére az is bizonyos, hogy nem a finálé után fognak játszódni, vagyis nem kell félni egy Galactica 1980 remake-től. Korábbi események lesznek a középpontban, de sok minden függ attól, hogy mely színészek érnek majd rá a forgatásokra. 

Most már bizonyos, hogy a negyedik évad két felvonása között még láthatunk tíz darab webizódot, amelyek a mostani és a befejező tíz rész közt eltelt időt fogják feldolgozni. 

Arról, hogy mikor kerül adásba az a bizonyos tíz epizód, csak a nyár közepén születik döntés.