Blogol a BSG egyik animátora

A Virtuality című sorozat pilotja, amelyet Ronald D. Moore és Michael Taylor ír a Fox számára, megkapta a rendezőjét is. Sejthető, hogy kezdik komolyabban venni a projektet, mert Peter Berget szerződtették le, aki a Friday Night Lightsszal tört be a köztudatba, majd leforgatta a filmjéből készült sorozat pilotját is, azóta pedig A királyság, és most a Hancock öregbíti a hírnevét. 

Most forgatják a negyedik évad tizenhatodik epizódját, azaz még négy van hátra a fináléig. 

A BuddyTV interjút készített Jamie Bamberrel, melyből kiderül, melyek Apollo kedvenc jelenetei, és hogy miket tervez a színész a BSG utánra. Elmondása szerint elég nehéz lesz mostantól a tévében dolgoznia, mert annyira profi a Battlestar stábja, hogy annál gagyibbal nem szívesen működne már együtt.

Ugyanitt Rekha Sharmával, azaz Tory Fosterrel is található egy rövidebb beszélgetés.

Darth Mojo néven elkezdett blogolni a Battlestar Galactica VFX-csapatának egyik tagja. Elmeséli, milyen volt lemaradni az Emmy-gáláról, miután nyertek, és hogy jelent meg a záróbulin pilótajelmezben. Megtudjuk azt is, hogy hogyan készültek a Razor számára a klasszikus Centurionok, és tonnányi belső használatra készített grafikát is kapunk a robotokról. Jó kis olvasnivaló.

A ComicMix leközölte Mark Verheiden válaszait a legutóbbi epizóddal kapcsolatos olvasói kérdésekre. Megtudjuk, hogy a hibrid egyik mondata sem improvizáció, viszont némelyik csak az író tisztelgése az Aki lelőtte Liberty Valance-t és a Vad banda című filmek előtt. Újabb Peckinpah-rajongó,miért nem lepődöm meg? Verheiden szerint Baltar néhány beszéde nem lesz elég ahhoz, hogy Roslint istenhívővé faragja, de felkavaró lehetett megvalósulni látni az önjelölt próféta szavait. A legtöbb kérdés olyan, amire szerintem a magyar nézők tudják a választ, de aki kíváncsi a teljes interjúra, az a fenti linkre kattintson.

Tagnap találtam, azóta kirakta a Galactica Sitrep is, de ez tényleg óriási: a Lost intrója Battlestar Galactica-stílusban

A Faith című epizódhoz is elkészült a What the Frak Happened?-összefoglaló, ezt itt lehet megtekinteni. Amellett, hogy szokás szerint haláli, a kételkedők számára ebből már kiderül, hogy Natalie-nak hívják a barna hajú Six-példányt.