Rövidek: van jelentősége a jobb szemnek?

A múltkori Space channeles interjúk kicsit kibővítve fölkerültek a csatorna honlapjára, és hála a YouTube-nak már egyben is megtekinthetjük őket.

A comment:comon olvastam először, hogy Tricia Helfert, azaz Number Sixet leszerződtette a Fox csatorna egy évre. Ez pontosan azt jelenti, hogy a következő tévés szezonban szerepelnie kell legalább egy produkcióban folyamatosan. Akár főszerepet is bezsákolhat így Tricia, akiről ezt nyilatkozta a csatorna kasztingosa, miután látta őt Number Sixként, majd a Walk All Over Me dominájaként, és szerepeltette egy Fox-pilotban:

“She was so incredible in it,” Shulman said. “She had a pretty remarkable range, she showed vulnerability and strength. She is a star.”

Egyetértek, sokkal rosszabb színésznőket is látni jelenleg a tévében. A képzettségéhez képest tényleg egész sokoldalú színésznő, szívesen látnám egyszer nem robotcsajként is. Egyébként ezzel ő a második BSG-szereplő, akit 2008-2009-ben biztosan viszontlátunk a képernyőn, mert Michael Trucco (Anders) lesz a Man of Your Dreams címszereplője.

Ami azt illeti, Richard Hatch panelbeszélgetése négy videóból állt, amit itt lehet egyben megtekinteni, ha nem akarok szarakodni. Plusz szerintem legalább kettő szegmens még felbukkant a YouTube-on, és több érdekesség is elhangzik bennük.

Galactica Sitrepék posztolták az összes eddigi új epizód címét, íróját és rendezőjét, ami inkább nekem lesz hasznos a szinopszisoknál, de ha valaki odavan az ilyen infókért, lelke rajta.

Lesz Battlestar Galactica MMOG. Azaz online játszható multiplayer játék, méghozzá az első cylon háború idejéből, amikor még lehetett válogatni, milyen karakterrel akarok lenni. Hogyha a Star Wars ilyen irányú próbálkozása behalt, akkor ezzel ki fog játszani? Részletek itt.

A hét (mit a hét, a hónap) poénja, hogy Jon Stewart übervicces műsorában, a Daily Show-ban Stephen Colbert (akiről már mindenki hallott nálunk) a saját rovatában összekeveri az aktuálpolitikai helyzetet a BSG-vel, minden bizonnyal mert a CNN helyett a SciFi-re kapcsolt. Ha valaki tudja, mi a poén kontextusa, azaz ki a faszi, akivel összekeveri Adamát, stb., az megoszthatná, mert nincs kedvem utánajárni.

Mark Verheiden, a BSG forgatókönyvírója mostantól hetente, minden epizód kapcsán leül beszélgetni a comicmix csapatával. Nem nagyon fog spoilerezni, de a legutóbbiban elárult egy érdekességet, amitől nem egy spekulátornak fölment a vérnyomása. Arról van szó, hogy akkor most Anders jobb szeme villant-e vörösen, vagy csak tükröződött, illetve hogyan van ez összefüggésben azzal, hogy Tighnak is pont ez a szeme hiányzik, és ezt is találta el, mikor lelőtte Adamát a képzeletében. David Weddle-t, az epizód íróját idézi, íme (spoileres, ha valaki még a találgatásokat is kerüli):

"I was waiting for someone to pick up on that telling detail. Congratulations. But I am disappointed you have not figured out its significance within the larger mythology of the show. It's all laid out for you. All you have to do is run the episode over again in slow motion, and the deeper truth will be revealed."

Játsszam vissza az egész epizódot lassítva? Na nee. Megvárom, amíg tényleg kiderül, van-e jelentősége ennek a dolognak, és akkor az ilyen jelentőségteljes pillanatokat úgyis visszajátsszák majd flashbackekben, vagy a rajongók tolják föl őket youtube-ra, hogy utólag okosak lehessünk. Egyébként: szerintetek csak tükröződött a Raider fénye Anders szemében, vagy tényleg felvillant? Szerintem Anders szeme adta ki a vörös fényt.

Egyébként a képregényes csávók többi kérdése is érdekes, például Lee és Öreg Adama miért vannak most ekkora békességben, és mit keres Roslin Adama kabinjában? Aztán ott van, hogy Six miért érzi az öt utolsó cylon közelségét, és Sharon miért nem vesz észre semmit. Lényegében semmi spoiler nincs a válaszaiban, csak megnyugtat, hogy semmi se véletlenül történt az epizódban.