Ron és Bear blogolnak, a SzülFel lenyúl

Ron D. Moore hosszú kihagyás után blogolt, bár csak annyit mondott, hogy se podcastot, se semmit nem csinált mostanában a rajongók számára. Beígért egy posztot a rendezési élményeiről meg némi infót a Capricáról is, hát várjuk őket. Addig is jobbra látható a fotója a rendezői székből. Ez csak az egyik monitor, amit forgatás közben figyel.

Bear McCreary, a sorozat széles körben elismert zeneszerzője imád apró poénokat ültetni a dalszövegeibe, nem történt ez másként a He That Believeth in Me esetében sem, ahol Baltar vadonatúj, messianisztikusabb témája mutatkozott be először. A dalban angolszász nyelvű éneket hallhatunk, amely a Tigh Me Up, Tigh Me Downban hallható olasz áriához hasonlóan szorosan kapcsolódik az aláfestett helyzethez. Legjobban abban a jelenetben hallható, amelyben Derricket, a beteg gyereket viszik Gaius elé. A dal szövege a következő:

Az árnyékok közt gyülekezünk,
Oltárod alatt,
Képed vérben és lángokban áll.
Követjük utad, vezess
Az egyetlen Igaz Isten elé.
Gaius Baltar, isteni megmentőnk.
Most és mindörökké.
Így szólunk mind.

Érdemes kiemelni Bear poénját a negyedik sorban, amit szabadon lefordítottam, de eredetileg By your command, deliver us volt. Ez az ismert cylon mondás, de ebből azért nem spekulálnék semmit, ez csak egy aranyos poén. A zeneszerző teljes beszámolóját a premier megzenésítéséről itt olvashatjátok.

A spacecast.comnak van egy pár videója a BSG-vel kapcsolatban, többek közt kulisszák mögötti jelenetekkel, interjúkkal, érdekességekkel.

A Született Feleségek producerei merész, sosem látott lépésre szánták el magukat. Bejelentették, hogy a negyedik évad végén öt évet fognak előreugrani az időben, és a következő szezonban elsősorban az így kihagyott időszak eseményeit fogják felidézni. David Eick tavaly ugyanezért "thieves in the night"-nak nevezte a Lost készítőit (poénosan), mit mondana erre?