Wiki Frakr

Battlestar Galactica is a collection of Ronald D. Moore's home movies. He likes to play with a video camera in his back yard with his friends, who all think they're spacemen.

Ezekkel a mondatokkal kezdődik a Battlestar Galactica (RDM) című szócikk a Wiki Frakr elnevezésű unciklopédián. A méltán népszerű Battlestar Wiki is áldozatául esett a paródia-mozgalomnak, amely a szabadon szerkesztett webes tartalmak "újraértelmezésére" irányul. Az első ilyen honlap, az Uncyclopedia nyomán már számtalan kisebb wiki megkapta a maga kontrawikijét, melyek jellemzően vagy teljesen kamu tartalmakkal töltik meg az azonos című eredeti szócikkeket, vagy humoros formában interpretálják azokat.

Aztán akadnak önálló, nem parodisztikus bejegyzések is, mint például a következő, Fantastic Four című:

The Fantastic Four are four Cylons revealed in "Crossroads, Part II" with special superpowers.

For one, they can hear the same music. Too bad that they can't change it, because Bob Dylan sucks. So does Jimi Hendrix.

 

Sajnos kevés az igazán minőségi, igazán vicces szócikk jelenleg a Frakr-ön (vegyük észre a webkettes névválasztást), de ez biztos nem lesz mindig így, úgyhogy én megjegyzem magamnak a címüket. Addig is, itt lehet szétnézni az eddigi 119 bejegyzés közt.

Plusz új címsor van ismét. Ez se lesz a kedvencetek, de erre szükség volt.