Új, (főleg) hivatalos promók

Valóban, az iwiwtől az e-mailen át a kommentig számtalan formában jeleztétek, hogy van ez az imdb-s, 8 és fél perces videó a sorozat eddigi történéseiről. Közben kiderült az is, hogy ugyanaz az ürge csaj tolmácsolja az eseményeket, aki a Lost recapjéhez is kölcsönözte a hangját. Sokak szerint jó módja annak, hogy felkeltsük valakiben az érdeklődést a sorozat iránt, hát íme:

 

Ez még nem minden. Az a bizonyos io9 honlap, amelyik megmentette eddig a youtube-ról törölt kiszivárgott jeleneteket, újabbakat tett közzé ebben a posztban.

Még mindig nincs vége: jött egy hivatalos promó is a Sci Fi Channeltől, ami már olyan, hogy már nem lehet fölülmúlni. Huhú.

Itt az utolsó mondat állítólag Leobené egy korábbi évadból.

 

Ha valaki nézi a jelenleg futó Terminator: The Sarah Connor Chronicles című sorozatot, feltűnhetett neki, hogy a legutóbbi epizódot a Battlestar Galactica egykori írónője (és Ron Moore régi kollégája), Toni Graphia jegyezte. Egyébként egy nagyon jó interjúban Josh Friedman, a TSCC készítője leborult a BSG lábai előtt, és elárulta, hogy nagyon nehéz lesz fölérni ahhoz a minőséghez, amit az a sorozat nyújt. Viszont nem merte nézni a Battlestart, amikor dolgozni kezdett a Terminátor-sorozaton, nehogy befolyásolják az ott látottak, különös tekintettel az ember-gép kapcsolatokra és a humanoid gépek ábrázolására.

Dave Letterman, az egyik amerikai Fábry Sándor-imitátor állítólag a Battlestar Galacticával is fog foglalkozni március 19-i műsorában. Az ilyen cuccok általában felkerülnek a netre, úgyhogy mi is kíváncsian várhatjuk, mi lesz.

A TVsquad meg szerkesztett egy olyan cikket Michelle Forbesról, azaz Cain admirálisról, hogy bárcsak én írhattam volna meg a Stábszemle rovatba.

A kanadai Space Channel pont ugyanabban az időpontban fogja sugározni a negyedik évadot, mint a Sci Fi Channel. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg megszakítás nélkül megy le az eddigi tíz rész, hiszen várhatóan nem jön közbe semmi USA-beli ünnepnap vagy sportműsor.

A TV2 elkezdte sugározni a BSG első évadját a sorozatjunkie jelentése szerint. Ha jól tudják, akkor a második évadot is vetíteni fogják. A jelek szerint a sorozat csütörtökönként fut 23:30-tól a zseniális szinkronnal. Nagyjából ezzel le is tudtam a BSG hazai tévés életével való foglalkozást, bocsánat a TV2 nézőitől.