Hírek: eltört Michael Trucco nyaka

Talán ez az első, és valószínűleg az utolsó alkalom, hogy ilyen bulváros címmel nyitunk, de nem lehetett kihagyni. Michael Trucco (Samuel Anders) ugyanis súlyos autóbalesetet szenvedett egy száguldó Ferrari utasaként. Kipördültek egy kanyarban, és az autó felbukfencezett. A sofőrnek semmi baja nem esett, Trucco nyaka viszont többszörösen eltört. Ennek ellenére állítólag saját maga telefonált segítségért, és tudatánál volt, amikor kórházba szállították. Nagyon szerencsés, mert megúszta az egészet egy nyakmerevítővel, amit néhány hétig kell hordania. A BSG forgatása jelenleg áll, úgyhogy ez valószínűleg semmilyen hatással nem lesz a szerepére. Ugyanakkor az új sorozata, a Man of Your Dreams forgatását elhalasztották emiatt. A készítők persze megértőek voltak, elvégre a címszereplőjükről van szó, és úgy vigyáznak rá, mint a szemük fényére.

Valaki megtalálta a youtube-on Mario Savio egykori amerikai politikai aktivista beszédét, amit a Berkeleyn tartott 1964-ben. Ez az a híres felvétel, amelyen a munkások jogairól és a gépekről beszél meglehetősen heves indulatokkal. Ron Moore-ék bevallottan és szándékosan merítettek ebből, amikor a Lay Down Your Burdens második részében megírták Tyrol beszédét a munkássátorban. Bár jogilag nem volt szükséges, ők felhívták Savio özvegyét, és engedélyt kértek egyes elemek, frázisok felhasználására. Hogy az asszony beleegyezett-e ebbe, azt a következő két videóból megtudjátok:

A Razor DVD-n helyet kapott néhány nagyon jól sikerült poszter, melyek a második világháború katonai toborzókampányát idézik, és azt is megtudjuk, hogy hogyan ismerjünk föl egy cylont:

Valaki kiírta, hogy pontosan mit is mondott a hibrid a Razor DVD-változatának végén. Igaz, CicMax feliratából mi az anyanyelvünkön is megkaptuk ezt, de ez azért adhat okot némi spekulációra. Az igazság az, hogy ez a jelenet be sem volt tervezve a filmbe, a stúdió kérte meg az írókat, hogy tegyenek egy kicsit több utalást a negyedik évadra, amit persze szigorúan csak a DVD-n jelentetnének meg.