Podcastok, blogposztok

  • Fölkerült a scifi.comra a Razorhoz készített első podcast. Ezt Moore otthonában vették föl az írói stáb egy jó részével, Mrs. Ron nélkül (aki spoilermentes akart maradni). Ott volt Michael Tayor (naná), Michael Angeli, Mark Verheiden, David Weddle, Bradley Thompson és Kevin Fahey. Utóbbi kivételével mindenkiről írtam már, Kevin Fahey nevét pedig meg fogjátok ismerni idővel. Moore rögzítette a hozzávetőleg négy órás beszélgetést, amelynek során a csapat először vázolta fel neki a Razor cselekményét. Az egész beszélgetésből kiderül, hogy körülbelül hogyan készül el egy epizód története. Moore meg is jegyzi, hogy "ötven év múlva majd meghallgatják ezt a felvételt, hogy hogyan is dolgozták ki az epizódokat az ezredforduló hajnalán — még a mesterséges intelligencia megjelenése előtt…"
    Érdemes megjegyezni, hogy az írók (pontosan nem tudom, melyikük, mert nem minden hangot tudok azonosítani névvel) már szinte komplett történettel álltak Moore elé. Az egyik legjobb pillanat az, amikor a csapat már az elején leszögezi, hogy Cain és Gina között szerelmi kapcsolatra gondoltak, aztán másfél óra múlva Moore egyszer csak közbeveti: "what if they were… lovers?" Már a reakciókért érdemes meghallgatni.
    Voltak jelenetek, amiken kifejezetten sokat vitatkoztak, hogy hogy a leghihetőbb, legcélszerűbb, illetve egyáltalán van-e értelme. Ilyen volt az, hogy hogyan leplezzék le Ginát, illetve milyen kikacsintások legyenek a közönség felé Gina valódi kilétével kapcsolatban. Nem fogom őket részletesen elmesélni, de izgalmasnak találtam bepillantást nyerni a kulisszák mögé. Mindenkinek ajánlom, aki relatíve jól tud angolul, mert néha nehéz megérteni őket a zajban. Vigyázat, szó van a kivágott jelenetekről is!
  • David Eick eközben egy újabb videót posztolt a scifi.comos blogjába: egy igazi tündérmeséről szól: egy házaspár, akik a battlestar fórumon találkoztak, lehetőséget kapott Terry és Ron Moore-tól, hogy ellátogassanak a forgatásra, nászajándékként. Igazi nerdös sztori a Star Trek-éra jegyében.
  • Joss Whedon és Ron Moore végre összeálltak, igaz, csak egy körlevél megírásáig. Mindketten támogatják a legújabb rajongói megmozdulást, a fans4writers.com fórumot, és erre hívják föl a kollégáik figyelmét itt.
  • Bear McCreary most a Razor zenéjéről ír, Kendra Shaw témájáról és arról, hogy hogyan porolt le egy-két régi motívumot az eredeti sorozat zenéjéből.
  • Egy belső informátor szerint jól állnak az újraindult tárgyalások a stúdiók és az írók között. Azért ne várjunk csodát: igaz, hogy a pletyka a másodperc törtrésze alatt be fogja járni az internetet, de azért nem kell várni konkrét eredményt december közepéig. Ha jövő év elejéig meg tudnak egyezni a felek, akkor szinte zavartalanul folytatódhatnak a forgatások, és nem lesz nehéz újra összerántani a BSG stábját sem.
  • Valójában teljesen irreleváns, de mivel Ron Moore írta és jó, belinkelem. A trekes emlékeiről ír a blogjában, elég terjedelmesen és hangulatosan. Ajánlott olvasmány!