Sztrájkhírek: buli az utcán, gondok a stúdióban

A sztrájkról eddig is rengeteg véleményt lehetett hallani, a következő videóban pedig Ron Moore és Harlan Ellison is kifejti a véleményét, miközben a háttérben BSG-fanok produkálják magukat. Harlan Ellison egyébként igen híres sci-fi szerző, nincs semmi köze a BSG-hez, de írt már Star Treket és Babylon 5-öt is.

A Razor minizódokkal kapcsolatban Moore megnyugtat mindenkit, hogy nem esnek ugyanabba a kategóriába, mint a tavalyi webizódok. Vagyis ha ezeket megnézzük, nem rövidítjük meg Moore-ékat sem anyagi, sem szellemi tulajdonukban. Jó, mondjuk valószínűleg nem a magyar rajongók lelkiismeretét próbálta ezzel helyretenni, de azért jó tudni.

Kedvenc producerünk nemcsak a blogján, hanem egy fanfórumon is megnyilvánult a maradék kilenc epizód sorsával kapcsolatban. Tudniillik a sorozat forgatása a 413-as gyártási számú résszel befejeződött (ez a negyedik évadból a 11. rész, mert a 401-402 a Razor voltak), további forgatókönyvek pedig nincsenek. Sejteni sem lehet, mikor lesz vége a sztrájknak, és hogy akkor hajlandó lesz-e a stúdió, a csatorna, vagy bármilyen fejes újból pénzt pumpálni a BSG-be, hogy leforgassák a hátralevő részeket. Komolyan elkezdhetünk aggódni.

Galactica’s coming back, I frakking promise you that.

RonDMoore.com

Ezt nyilatkozta nemrég Moore, hozzátéve, hogy teljes mellszélességgel támogatja a sztrájkot, akkor is, ha a sorozata sorsa forog kockán. Pár nappal később láthatóan kicsit jobban átgondolta a dolgokat, mert a Fans4Writers fórumán már arról írt, hogy mi lehetne a megoldás abban a – nem túl valószínű – esetben, ha a csatorna nem tartana igényt a hátralevő kilenc részre. Joss Whedon-i megoldással rukkolt elő: vagy képregény, vagy könyv, vagy tévéfilm, vagy minisorozat formájában látja a lehetőséget, remélve, hogy valaki csak ráharap a lehetőségre. Legvégső megoldásként egyszerűen publikálná a többször emlegetett felvételt, amelyen az írók megbeszélik a sorozat befejezését. Magyarul valahogy mindenképp meg fogjuk tudni, hogyan jutnak el a hőseink a Földre.