Elmaradt hírek, Razor dolgok

  • Az írók sztrájkja e bejegyzés megszületésekor veszi kezdetét, ezzel leáll minden forgatókönyv készítése. J. Michael Straczynski (Babylon 5) szerint minimum fél évig kéne tartania, hogy igazi hatása legyen. Mark Verheiden a másik oldaláról nézi a dolgot: több ideje lesz blogolni. Ron Moore pedig aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben a sorozatkészítők kijelentik, hogy véletlenül se, még fű alatt se engedik dolgozni a kollégáikat, amíg tart a sztrájk.
  • Elfelejtettem a múltkor szólni, de így utólag még megemlítem: megjelent a harmadik évad zenéje CD-n, várhattok tőlünk is kritikát, ha minden jól megy, akkor segítségünk is lesz ebben.
  • Ez a Grant Gould nevű rajzoló nagyon jó kis portrékat készített BSG-témában. Tigh képét linkeltem be a Watching BSG nyomán, de a többi is nagyon jó. Jason Palmer is változata se rossz Tighról és Adamáról.
  • A UGO.com interjút készített Stephanie Jacobsennel, Kendra Shaw alakítójával. Nem szemezgetek belőle, de ezen a linken el lehet olvasni. Ugyanitt készült egy interjú Jamie Bamberrel is, szinte semmi spoiler nincs benne, viszont nem is érdekes. Azért a Bamber-fanoknak kötelező.
  • Az iFMagazine oldalán elolvashatjátok, milyen vicces interjúalany Lucy Lawless, és hogy hogyan kell néha nagyonhülye kérdésekre okosan válaszolni.
  • Itt látható annak a BSG forgatókönyvnek a képe, amelyet tizennégy színész írt alá a sorozatból, és amelyet az ebayen árvereznek el egy gyerekkórház javára.
  • A South Park nemrég vetített részében (Imaginationland II) kapunk az arcunkba némi BSG-t is: Butters rémálmában a rohamosztagosok, idegenek, szörnyek mellett felbukkannak a régi cylonok is, az epizód pedig a "Previously on Battlestar Galactica" mondattal nyit.
  • A következő videóban láthatunk pár újabb jelenetet a Razorból, és Katee Sackhoff is elmondja benne a filmről a véleményét (és spoilerezik is kicsit):

  • A videó persze inkább már csak csemege, hiszen aki akarta, már megnézhette a Razort. A film, néhány sajtósnak köszönhetően, hamar kiszivárgott (köszi a gyors infót Lezuziusznak). A nagyon gyors letöltők és a nagyon ráérők már láthatták is, így egykét kritikát már olvashattok róla. Nekem valamiért lassan csorog lefelé, de én is még a héten megírom a véleményemet róla, nem tehetem meg, hogy megvárom a valódi premiert (pedig elgondolkodtam rajta).
  • Ezen a címen összeszedték, hogy milyen extrákat fog tartalmazni a Razor december 4-i DVD-kiadása. Figyelemre méltó a negyedik évad betekintő videója és a teljes audiokommentár Moore-tól és Michael Taylortól.