Razor Flashback: III. rész

Tehát a videó:

Folytatódik az Operation Raptor Talon, vagyis a jégbolgyó megtámadására irányuló hadművelet, melynek során az előző részben McGavinék Raptorjait szétlőtte a cylon flotta. Most a két Basestarra küldik a Galactica és a Columbia Viperjeit, így megláthatjuk Adama életének első éles bevetését.

Először bukkannak fel az immáron Emmy-díjas Gary Hutzelék klasszikus Cylon Raiderjei és Basestarjai, amelyeket kifejezetten a Razorhoz terveztek, és természetesen megint fantasztikus munkát végeztek. Mindkét modell az eredeti sorozat űrhajóin alapszik, a hasonlóságok szembetűnőek, bár a Raidereket kicsit robusztusabbá, félelmetesebbé tették néhány nagyobb fegyverrel és újszerűbb hajtóművekkel. A Basestarok egyébként eredetileg nem is szerepeltek volna, csak az egyik dizájnernek köszönhetjük a jelenlétüket, aki a szabadidejében lemodellezte azokat is.

Adamát hajtja a Jaycie miatti düh, a gyűlölet a cylonok iránt, és nem szarik be a bevetésen: megmenti Banzai életét egy rutinszerű, de leleményes manőverrel, majd a Columbia szörnyű pusztulásakor sem esik kétségbe, dühe csak tovább nő. Rögtön rászáll a bolygó felé gyanúsan ereszkedő két Raiderre. Ismét látványos légköri manőverezés következik, talán a Maelstromban volt ilyen először és eddig utoljára, pedig szuperul néz ki.

Adama a második Raiderrel összeütközik, így máris megtudtuk, milyen úton-módon keveredett a bolygó felszínére, amit a trailerekből már láttunk. Persze számolnunk kell azzal, hogy az ellenséges vadászgépeket itt még Centurionok irányították, úgyhogy ez a csata még nincs lejátszva…