Hétvégi termés: spoilerek

  • Az EW.com leközölt egy tartalmas cikket a Razorral kapcsolatban, enyhén élményrontó képekkel fűszerezve. A történetről annyit tudtak meg Moore-tól, hogy valahol a második évad második felében fog játszódni, amikor a Pegasus az első küldetésére indul. Lee Adama ekkor nevezi ki az új karaktert, Kendra Shawt a másodtisztjévé. Ezek után tudjuk meg az ő előtörténetét, és a Cylon apokalipszist az ő szemein keresztül fogjuk megismerni. Gina, vagyis a Pegasuson tartózkodó Six modell ekkor rendszerelemzőként pózolt a fedélzeten, amíg le nem bukott (nyilván valahol ennek is köszönhető, hogy ez a hajó is túlélte a támadást). Moore megígérte, hogy lesznek olyan dolgok, amiket a filmben vezetnek be, de később a negyedik évad szerves részét fogják képezni.
  • A negyedik évaddal kapcsolatban annyit mondott Moore, hogy "Nagyon nagy". "A Földre jutásról szól, arról, hogy mit jelent a Föld, mi az, és hol van" – tette hozzá. Lucy Lawless mellett föl fog bukkanni Nana Visitor is, mindössze egy epizód erejéig, ahogy már korábban írtam. Most már tudjuk, hogy egy rákos beteget fog alakítani a hatodik epizódban, aki Roslinnal együtt esik át egy kezelésen. A karakter, Emily, minden nap Baltar rádióbeszédét hallgatja, Roslin bánatára, ám később, ahogy a kezelések haladnak, egyre szorosabbra fonódik a kapcsolatuk, s az élet, a halál, a halál utáni élet kérdésein vitatkoznak majd. David Weddle rögtön Visitorra gondolt, amikor elolvasta a forgatókönyvet, és Moore-nak is annyira megtetszett az ötlet, hogy föl is kérték őt a szerepre. Mindkét író dolgozott már vele a Star Trek: DS9-ban. Moore már tavaly is szerette volna őt megtalálni egy szerepre, de akkor a színésznő nem tudta elvállalni. Én speciel az egyik Orákulumként tudtam volna elképzelni Visitort.
  • Az utolsó cylon kilétét (szerencsére) továbbra is titok övezi, de Moore elmondta, hogy a színész, aki alakítani fogja, már tud róla. Még nem forgatták le az ominózus jelenetet, ami azt jelenti, hogy biztosan csak az évad második felében derül ki a nagy igazság.
  • A sorozatban vendégszerepelni fog egy gyönyörű kanadai színésznő, Leela Savasta, mint Baltar egyik követője. Többet nem tudni róla, nem is a hírértéke miatt, hanem a jónő-faktor miatt fontos ez.