Mi lesz Baltarral? Az első spoilerek

Megszokhattuk már, hogy a Battlestar Galacticában nem tartanak túl sokáig a kapcsolatok. Vagy így, vagy úgy, de véget érnek a házasságok, szakítanak a szeretők. A negyedik évadban egy olyan pár fog szakítani, akikre nem is gondolnánk. Lehet találgatni.

Na jó, mivel már a bejegyzés címében elejtettem a tippet, lehet sejteni, hogy Baltar és Gondolat-Six kapcsolatáról van szó. Nem egyszerű "szakításról" van szó, ugyanis onnantól kezdve, hogy Gaiust még a képzeletbeli barátnője is otthagyja, jön helyette egy faszi: annak a cylonnak a hasonmása, aki maga is sokat segített már Sixnek.

Hogy ki ő? Na, ez jó kérdés. A SyFy Portal amúgy sem teljesen megbízható forrása nem árulta el, de ha abból indulunk ki, hogy eddig csak Leobent láttuk fel-felbukkani Starbuck (és egykor Roslin) képzeletében, akkor leginkább ő jöhet szóba. Spekulálni most nem nagyon fogok, arra ott vannak a kommentek. A kérdés mindenesetre fölvetül, hogy ez most azt a nézetet erősíti-e, hogy Baltar fejében van valami mikrocsip, vagy azt, hogy a doktor valóban meghibbant.