Hírhalmaz

Hosszú kimaradás után most már nagyjából a megszokott rendszerességgel fog jelentkezni a BSG blog, ezúttal egy kisebb hírcsomaggal:

  • Kevin Smith lesz a rendezője a Battlestar Galactica egyik epizódjának. A rendező Jay és Néma Bob megalkotójaként vált híressé, és, mint az a filmjeiből is kiviláglik, óriási geek. Odavan a sci-fi műfajért, így került kapcsolatba a Heroesszal, a Reaperrel, és most a BSG-vel is. "Néma Bob" kicsit félve áll a dolog elébe, hiszen jól tudja, hogy nem lehet akárhogy megrendezni egy Battlestar Galactica epizódot, tartania kell magát a három éve bevált stílushoz, még ha az számára szokatlan is. Amellett még meg kell birkóznia olyan feladatokkal is, mint Mary MacDonnell és a többi színészóriás instruálása.
    A sorozat első harmadát már leforgatták, és Smith még nem látta eddig a rábízott forgatókönyvet, szóval várhatóan csak az évad második felében találkozhatunk a nevével.

UPDATE, 2007. 08. 28. 16:08:

Ron Moore felesége írt egy rövidet a scifi.com vonatkozó fórumtopikjába, ahol épp arról folyt a vita, hogy vajon Kevin Smith tényleg vállalja-e a rendezést, vagy csak jár a szája. Mrs. Ron annyit mondott: "No, he's not. Scheduling problems". Magyarul lemondta a felkérést, időhiányra hivatkozva. Ha a CHUD.comnak igaza van, akkor Smith szokás szerint azért hátrált meg, mert túl távol állt az ő megszokott kényelmétől a show stílusa, de igazából mindegy is, mi a valós ok, mi csak szomorkodhatunk.

  • Kattints ide, ha kíváncsi vagy, mi az a 10 ok, amiért a Battlestar Galactica kenterbe veri a Star Treket.
  • A BuddyTV latolgatja az esélyeket, hogy ki lehet az utolsó cylon, érdemes megnézni az oddsokat.
  • December 4-én kerül a boltok polcaira a Razor DVD kiadása, és ezzel egyidejűleg az első évad HD-DVD változata, hat lemeznyi(!) extrával. Én egyelőre csak reménykedem abban, hogy valaki majd berippeli azokat is.
  • Az első évad magyar kiadású DVD-jén a sorozatjunkie infói szerint lesz angol hang is, magyar hang is, felirat is, de semmi extra nem várható.
  • A BSG miniepizódok a Flash Gordon című saját készítésű sorozat reklámblokkja alatt lesznek láthatóak a Sci Fi Channellen, októberben, egészen a Razor november 24-i vetítéséig.
  • És a végére egy kis szpojler annak, aki még nem tudna róla (bár Gladia is megírta már): Romo Lampkin visszatérése már nem csak pletyka, biztosan látni fogjuk a negyedik évadban.