Negyedik évad spoilerek

A nemrég lezajlott Sci Fi Digital Press rendezvényen óriási mennyiségben jelentek meg a Sci Fi csatorna sztárjai (bulváros kifejezéssel élve). A BSG-től Aaron Douglas szinte már kötelező résztvevője minden konferenciának, de a színészek közül ott volt Tahmoh Penikett, Grace Park, Jamie Bamber, és, kapaszkodjatok meg, Michael Hogan is. A videót a sajtóeseményről a TV Squad honlapján lehet megtekinteni. A TV Addict pedig ügyesen kigyűjtötte a legfontosabb híreket a panelről:

 • Az új évad első részeiben egyszer csak Tyrol (Aaron Douglas) azon kapja majd magát, hogy a légzsilip általi halál veszélye fenyegeti. Nem nehéz kitalálni, miért.
 • Az ötödik-hatodik rész környékén egy új hajóval fogunk találkozni, a Demetrius nevűvel (egyes források szerint Demitrius). Démétér a görög mitológiában Zeusz egyik testvére, a földművelés istennője. Demetrius a Démétér hívőjét jelenti. Ez sok jelentőséggel nem bír a BSG szempontjából, hacsak azzal nem, hogy Aerelon (Baltar szülőbolygója) volt a tizenkét kolónia éléskamrája, a farmbolygó.
 • Michael Hogan nem örül túlzottan, hogy a karaktere (Tigh ezredes) cylon lett. Ő maga sosem gondolta volna, hogy ez lesz, annak idején egy rajongói felmérés szerint egyébként is őt tartották a második legvalószínűtlenebb Final Five-tagnak.
 • Aaron Douglas pár hónappal korábban rájött, hogy Tigh is cylon, ugyanis belefutott valami papírba a díszletek közt, amin már kenyérpirítóként emlegették az ezredest.
 • Elég gyakran találnak mások is elkallódott papírokat, forgatókönyveket néha a Galactica folyosóin, így talált rá egy stábtag a negyedik vagy ötödik részre, ami az Into the West címet viseli. Beleolvasni már nem mert az írásba, így többet nem tudunk róla. Az pedig már régóta ismeretes, hogy az első rész a "He That Believeth In Me" címet viseli, ami a Bibliából származik:
  "11,25. Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
  11,26. És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?"
 • Mivel a sajtóesemény a BSG díszletei között zajlott, sokan észrevették, hogy a Cylon Basestar makettjén elég súlyos lövésnyomok éktelenkednek. Csak annyit lehet tudni, hogy a negyedik rész környékén találkozni fogunk egy elég dühös cylonnal, talán épp valakivel, aki nemrég tudta meg magáról, hogy nem is annyira emberi…

Az EW.com leközölte a Sackhoff-Hogan interjút teljes hosszában, amelyet a Top 100-as Legkedveltebb karakterek listához készítettek a múltkor, abból is kiderül pár érdekesség:

 • Sackhoff nem tartja valószínűnek, hogy Starbuck lenne az ötödik cylon, szerinte létezik jobb választás is, bár még ő sem tudja az igazságot. Ez az interjú a Razor forgatásakor készült, azóta azért változhatott a helyzet…
 • Starbuck valóságos, nem a képzelet szüleménye a harmadik évad végén. Legalábbis Sackhoff szerint mindenki látni fogja, és nem valószínű, hogy mindenki hallucinálna.
 • Michael Hogan, a BSG részeges ezredese a való életben nagyszerű családapa és a legszelídebb ember, akit csak el lehet képzelni. Ő az, akinek a karaktere a legtávolabb áll a személyiségétől, ezért tartják sokan a sorozat legjobb színészének őt a stábból.
 • Fél szemmel igen nehéz játszani. A tévés színészek legfőbb kifejezőeszköze a szeme, Hogan így a felét elvesztette az adottságainak. Plusz lemondhatott a térlátásáról és a periférikus látásáról, de jó ötletnek tartja a félszeműségét, mint emlékeztetőt a New Capricán történtekre.
 • Sackhoff eleresztett egy poént a harmadik évad forgatásának az elején, a TV Guide-nak mondta, hogy "cylon vagyok és meg fogok halni". A fele azóta be is jött az állításainak eddig, pedig fogalma sem volt róla, hogy a Maelstromban mi fog később történni. Most reméli, hogy a rajongók nem vették komolyan a viccelődését.
 • Úgy néz ki, Starbuck olyan lesz a BSG univerzumnak a negyedik évadban, mint Neo a Mátrixnak. Katee reméli, hogy meg tud majd birkózni a karaktere új oldalaival, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire marad olyan, amilyennek megismertük. Starbuck nem arról híres, hogy ne tudna félvállról venni egy ekkora terhet.

Egyéb helyről jött a hír, hogy Billy Campbell, a 4400 messianisztikus Jordan Collierje annyira odavan a Battlestar Galacticáért, hogy akár ingyen is elvállalna egy szerepet benne, csak írják meg neki. Szerencséjére a USA és a Sci Fi igazgatója ugyanaz a személy, így jó darabig könyörgött a főnökénél, hogy tegyen valamit az érdekében. A producereknek a jelek szerint tetszik az ötlet, és már dolgoznak az ügyön. Ha bejön, akkor számíthatunk egy "negyedik évad Romo Lampkinjére", azt hiszem. Bár Campbellre valami szenátori szerepet tudnék elképzelni, egy második Tom Zareket, talán. Mindenesetre überfasza lenne őt látni a sorozatban. Már csak Jeffrey Combs hiányzik, komolyan… Aki nem ismeri, nézzen utána.

Újabb nevek a BSG-rajongó sztárok listáján: Robin Williams, Wachowski testvérek. Előbbi egyszer az utcán szaladt bele Aaron Douglasbe, és úgy körbeugrálta, mintha Douglas lenne a világsztár, alig bírta kifejezni a sorozat iránti imádatát. Wachowskiékról Bamber mesélte, hogy szó szerint meghajlottak a BSG stábja előtt, pedig ők a sci-fi félisteneinek számítanak manapság.

Nemsokára írok az sfblogs.net sci-fi játékáról is. Egyszer már megtettem, de a bejegyzés elveszett a freeblognak hála, és úgy eldurrant az agyam, hogy még nem volt erőm újraírni.