Saunders távozik a BSG-ből

Anne Cofell Saunders (forrás: BattlestarWiki)Anne Cofell Saunders, a BSG egyik állandó írója, elhagyta a stábot, hogy csatlakozzon az NBC új sci-fijéhez, a Chuckhoz.

Az írónő a 24-ben kezdte pályafutását, mint gyártásvezető-asszisztens, és épp befejezte élete első forgatókönyvét a sorozat számára, amikor fölvették a Battlestar Galactica írói csapatába. A hirtelen váltás valószínűleg annak is köszönhető, hogy Ron Moore megtudta, milyen elhivatott sci-fi rajongó az akkor még kezdőnek számító írónő.

A második évadban így végre kibővült a stáb egy női szerzővel, aki máris olyan karizmatikus karakterekkel foglalkozhatott, mint Starbuck, Roslin vagy Cain admirális. Neki köszönhetjük többek közt a Pegasus című epizódot és a Lay Down Your Burdens első részét. A harmadik szezonban végül igencsak meggyűlt a baja a Dirty Hands-szel, így azt végül Jane Espensonnal közösen hozták tető alá. Espenson azóta csatlakozott a negyedik évad stábjához, és állandó közreműködő lesz az elkövetkező részekben, ami talán pótolhatja ACS hiányát.

Nagyon kevés olyan nővel találkozni, aki ennyire rajong a science fictionért, így ajándék volt Cofell jelenléte a BSG-ben, aki ráadásul nagyon szívesen tartotta a kapcsolatot a rajongókkal, és Bradley Thompsonnal együtt segített a Battlestar Wiki csapatának is. Az NBC három új fantasztikus sorozata közül a Chuck címűben hallhatunk majd róla, amelynek a David Eick-féle Bionic Woman mellett/ellen kell majd küzdenie a nézettségért és a teljes évados megrendelésért.