Kitérő: Bionic Woman

Régóta esedékes volt, hogy egy kisebb összefoglalót írjak David Eick új projektjéről, a Bionic Womanről, amelyet a Sci Fi Channel gazdája, az NBC rendelt meg. A sorozat forgatása már javában folyik, a bemutató pedig őszre várható, ahogy az általában lenni szokott.

A sorozat egy régi darab újragondolása, akárcsak a BSG. Főszereplője Jamie Sommers teniszezőnő, aki ejtőernyős balesetet szenved, ám túléli azt, mégpedig úgy, hogy a két lábát, egy karját, egy szemét és egy fülét kicserélik mesterséges szervekre. Ennek köszönhetően emberfeletti képességekre tesz szert, amelyekkel még magának is meg kell birkóznia.

Persze sejthetjük, hogy amiben David Eick keze benne van, az nem egy szimpla szuperhősös-verekedős sci-fi sorozat lesz. Eickék a bionikus nő figuráját a modern, emancipált nővel próbálják páhuzamba állítani, akinek a munkája mellett a magánéletével egyre nehezebb boldogulnia.

A címszereplő szerepére a brit Michelle Ryant kérték föl, aki az FHM szerint a negyedik legszexisebb nő volt 2005-ben. Az ő nemezise lesz a Katee Sackhoff (Starbuck) által játszott Sara Corvus, akiről a színésznő büszkén mondta, hogy sikerült teljesen másképp megközelítenie, mint a Battlestar-beli figuráját, sőt, egyenesen Number Six-szerűen szexi és veszélyes lett, igazi femme fatale.

A bevezető epizódban látni fogjuk még Mark Sheppardot, a BSG Romo Lampkinjét, valamint a Harmadik műszak nagydarabrendőrét, Molly Price-ot. A Chicago Tribune internetes hasábjain Maureen Ryan, a szeretnivaló tévés blogger ír a produkcióról, és enged bepillantást az első rész néhány látványos jelenetébe. Láthatjuk a két robocsajt összetűzni, megtudjuk, milyen érzés az, amikor világító géplábakkal ébred fel az ember, és megismerjük Jamie Sommers süket kishúgát is, aki nyilván a magánéleti gondokat hivatott valamilyen formában reprezentálni.

Ugyanitt David Eick pedig beszél a sorozat mondanivalójáról, a képi világáról, valamint Michelle Ryant dicséri röviden, aki a szerep kedvéért megtanult amerikaiul, és elsajátított egy látványos harcművészeti stílust is. Amint azt a bejátszásokból is láthatjuk, a kamerakezelés, a rendezés a BSG-éhez hasonló lesz, ugyanazt a naturalista tolmácsolásmódot igyekeznek alkalmazni, amivel már egyszer felülírták a tévés sci-fi műfaját. Az NBC nagyon dédelgeti a sorozatot, és titkon talán akkora sikereket vár el tőle, mint a Heroestól. Ősszel meglátjuk, joggal teszi-e, vagy sem, mindenesetre a bizalmunk Eickben van.