Ezt is megértük – 100. bejegyzés

Bocsánatot kérek, Nyájas Olvasóm, hogy most nem hírekkel és érdekességekkel traktállak, de ezt a kerek számot, a századik bejegyzést hadd használjam fel egy kicsit arra, hogy összefoglaljam az eddigi kilencvenkilenc posztunk históriáját.

Az elmúlt időszakban igyekeztem egymagam a téma legátfogóbb hírforrásául szolgálni, és amellett, hogy gyorsan próbáltam szolgálni a hírekkel, igyekeztem azokat magyarul, a lehető legbővebben tolmácsolni. Bár tudom, hogy egyes fórumokon hamarabb hozzájut az ember a hírekhez, hiszen több szem többet lát, de épp ezért próbáltam kicsit többet adni egy-egy beszúrt linknél. Örülök, hogy az ilyen hírcsokraim több olvasót juttattak már el ide az SG.hu, a Csillagkapu és a Hosszúpuska fórumairól is.

Az epizódmustráim, melyeket a Drága Olvasóim többsége a leginkább szokott üdvözölni, amikor megkeresnek a live chaten keresztül, mindig is arra törekedtek, hogy minél több, vagy legalábbis minél izgalmasabb aspektusokból vizsgálják a legfrissebb BSG-részeket. Nem akartam "recap"-eket írni, amilyeneket annyi más angol nyelvű honlapon találni, inkább valóban elemzésre, az apróságok keresésére fordítottam a figyelmet. Sokan köszönték már meg, hogy alkotói szemszögből is mélyen vizsgálom a sorozatot. Őszintén szólva én nagyon szívesen beszélnék a zenéről, a rendezésről, a színészetről még többet is akár, ha nem félnék, hogy unalomba fúlnának az írásaim. Mindenesetre örülök, hogy az olvasók értékelik ezt a részét is a cikkeimnek.

Külön köszönetem fejezném ki mindenkinek, aki valaha is belinkelt a saját blogján, vagy egy-egy fórumtopikban, külön kiemelve Gladiát, akit a témában kollégámnak is nevezhetek. Köszönetem pcdevilnek, aki kipótolta hiányos információimat, és mindig kitöltötte az űrt, ha épp nem volt miről írnom. 

A jövőben is igyekezni fogok, hogy tartsam, illetve tartsuk az eddig kialakult direktívákat, az eddig elért színvonalat és terjedelmet. Továbbra is szeretnék a tőlem telhető módon mérvadó lenni stilisztikai és nyelvhelyességi szempontból a hasonló témájú blogok szférájában. S bár tudom, néha elég terjedelmes tudok lenni, azért remélem, megéri elolvasni az itt megjelenő írásokat.

Akinek esetleg javaslata, véleménye van a bloggal kapcsolatban, ennek a bejegyzésnek a kommentjei közt várom, hogy szóvá tegye őket. Előre is köszönöm!