A Battlestar Galactica megkapja a negyedik évadot

Valószínűleg a legjobb Battlestar Galactica hírt közlöm le, ami valaha is napvilágot látott:

Michael Ausiello jelentette be a csatorna által egyelőre meg nem erősített információt, hogy a Battlestar Galactica megkapta a megrendelést a negyedik évadra. Tizenhárom részre szól a szerződés, amit 2008 januárjától kezdenek vetíteni.

Azaz ilyen sokat még soha az életben nem kellett várnunk az új részekre, tekintve, hogy márciusban vége lesz a harmadik szezonnak. Ráadásul csak tizenhárom részt fogunk kapni, mint az első évadban, ami abból a szempontból oké, hogy valószínűleg olyan intenzív lesz a történet, és olyan szoros lesz az epizódok közötti kapcsolat, mint annak idején, de akkor is mocskosul kevés! Lehet, hogy Moore-ék akarták így, vagy a csatorna is érezte, hogy ez a formula jobban fekszik a sorozat íróinak (beszéltem már róla, mennyire ki tud merülni Moore, ha sok részt kell egymás után elkövetnie), de nyilván praktikussági szempontok állnak a döntés mögött. És mi van mondjuk, ha a tízzel kevesebb részre ugyanannyi pénzt fognak kapni? Tippelek, el fogjuk dobni az agyunkat?

Na szóval, a hír ugyan nincs megerősítve, de az LA Times szerint (amerikai idő szerint) még ma megérkezik a hivatalos bejelentés. Időben szólok, ha így lesz. Szerintem mindenesetre a megrendelés hírét készpénznek lehet venni, legfeljebb a részletek változhatnak.

Egyébként a 13 részes évad-felépítés sokkal gyakoribb a kábelcsatornákon, a brit televíziózásban pedig ez a normális. Sokan erre eszküsznek, hiszen így szinte nulla a filler/bottle epizódok száma, és egy ilyen, rövidebb történetívet sokkal egységesebben, összefüggőbben meg lehet írni. Meglátjuk, hogy alakulnak holnapig a hírek, aztán csak győzzük kivárni azt a sok-sok időt :).