3×14 – The Woman King

Rendezte: Michael Rymer

Írta: Michael Angeli

Időpont: 2007. február 11.

Történet: Felmerül a gyanú a flotta egyik orvosával, Dr. Roberttel kapcsolatban, hogy diszkriminálja a saggintaroni származásúakat, és sorra "aktív eutanáziát" követ el rajtuk. Helo kezd nyomozásba az üggyel kapcsolatban.

 

Dr. Robert és Helo

 

Személyes vélemény: Hát a rövidke szinopszis nem árul el túl sokat az epizódról, csak azt, hogy erősen filler-szaga lesz. Azért a tévés előzetes egy kicsit jobban felkeltheti az érdeklődésünket. Lesz Sharon-Helo-Hera szál, bajban a baba; itt lesz a saggitaroni Tom Zarek, akinek a megjelenése óta tudjuk, hogy nem mindenki szereti az ő fajtájukat errefele; és lesz sok Tigh ezredes, aki Dr. Robert személyes jó barátja, ha minden igaz. Őket már nagyon hiányoltuk. Ja, és Zarektől láthatóan nem vonták vissza az alelnöki posztot a kollaboránsokkal művelt malőrje után, aminek nagyon örülök.

Aztán, mint azt a junkie-któl biztosan tudjátok, sweeps van, ilyenkor minden sorozat igyekszik a legjobb formáját mutatni, meg híres vendégszereplőket felvonultatni. Hát a Battlestar Galactica esetén ez a személy az X-Men vízemberré vált politikusa lesz, ő játssza a rasszista doktorbácsit. Amúgy régi motoros a sorozatokban, szóval annyira nem nagy dobás a pasas, de senki nem is miatta tervezte megnézni a BSG-t.

A cím pedig egy King nevű nőszemélyre utal, aki az egész balhét kirobbantja, miatta kezd el nyomozni Helo, és mivel ő a címszereplő, nem pedig a doki, így sejthető, hogy fontosabb szerepe is lesz.

Az epizódot az bulvár-újságíróból forgatókönyvszerzővé lett Michael Angeli jegyzi, tőle eddig a Six Degrees of Separationt és az A Measure of Salvationt láthattuk a BSG berkeiből, de idén még ezen kívül is lesz egy munkája, ha nem tévedek. A rendezői székbe, nagy örömömre, ismét Michael Rymer került, akinek egyre nagyobb a szerepe a sorozat készítésében, ezért nemsokára megérdemel ő is egy kimerítőbb tanulmányt.