Rövidek, érdekesek (5)

  • Az Ain't It Cool News ma közzétett egy megbízhatatlan forrásból származó hírt, miszerint nem rendelték be a Battlestar Galactica negyedik évadját. Mark Verheiden (író, executive producer) gyorsan megcáfolta a hírt egy rendesebb netes sajtóorgánumban, bár konkrétan csak annyit mondott, hogy nincs hír a sorozat leállításáról, a marmadik évad második fele a tervek szerint le fog menni. Ettől nem nyugodtam meg annyira, de hogy a pletyka kamu, az majdnem biztos.
  • Az AICN még ugyanezen a napon azt is leközölte, hogy (egy megbízhatóbb forrás szerint) a készülő DtV-film amolyan Pearl Harbour-jellegű lesz, vagyis a Cylonok váratlan támadását meséli el a valamelyik kolóniánál állomásozó flotta szemszögéből. A történet középpontjában várhatóan a Pegasus fog állni, vagyis azokat az eseményeket fogjuk látni, amiket Cain admirális és a legénysége csak pár szűkszavú mondatban mesélt el Adamáéknak. A pletykával mindenesetre korrelál Ron Moore-ék kijelentése, hogy viszont fogunk látni egy-két régi karaktert.
  • Aaron Douglas és Michael Trucco, a BSG két legszerethetőbb figurája (Tyrol és Anders) adott interjút a MySpace-en székelő GoFy rádiónak, érdemes letölteni és meghallgatni a 25 perces mp3 fájlt, nem nagyon spoilereznek benne. Kiderül, hogy Trucco eredetileg Lee Adama szerepére jelentkezett, de baromira örült, hogy végül bekerült a sorozatba Sam Andersként. Douglas meg Gaeta szerepét pályázta, aztán az nem jött össze, úgyhogy próbálkozott, amivel csak lehetett. Végül Eickék nem találtak senkit Tyrol szerepére, akit olyan Tigh-korú veteránnak képzeltek el, úgyhogy felvették Aaront, és átírták a szerepet. Enélkül mondjuk Tyrol-Sharon affér se lett volna valószínű, szóval hurrá.
  • A brit Guardian az ottani premier kapcsán közölt le egy összefoglalót a Battlestar Galacticáról, baromira unatkozóknak ajánlott, de semmi új nincs benne.
  • Az Entertainment Weekly "offline" verziója is igyekszik hype-olni a sorozatot, nem csak a webes: most összegyűjtötték a tévé világának öt legjobb főgonoszát. Persze a Prison Break T-Bagje és a Heroes Sylarje, meg a 24 és az Ugly Betty antagonistái mellett ott van a mi Baltarunk is. "All right, that's it! No more Mr. Nice Gaius!" 🙂