Rémhírek a BSG háza tájáról

Húsbavágó pletyka röppent fel nemrégiben a Battlestar nézői körében, mely önmagában hordozza a valaha hallott legnagyobb spoilert is a sorozattal kapcsolatban. Starbuck kerül szóba benne, de csalogatónak avagy elrettentőnek legyen is elég ennyi, a bátraké a cikk belseje.

Katee Sackhoff, az egyre kevésbé szerethető Kara "Starbuck" Thrace megformálója nemrég az ausztrál Cortnak és Fatboynak adott rádióinterjút, amiben elárult egy-két titkot a BSG színfalai mögül is. Az egyik műsorvezető rákérdezett, hogy igaz-e a pletyka, miszerint Starbuck nem fog szerepelni az évad utolsó három részében, amire ő igennel felelt. Nem árulhatta el, hogy miért, hiszen titoktartási szerződést írt alá, de magát a tényt megerősítette. Ha azt próbálták megtudni tőle, hogy meg fog-e halni, mindig csak annyit felelt, hogy nem mondhat róla semmit. Azt viszont felszabadultan és vidáman meg merte mondani, hogy Starbuck nem Cylon.
Ettől még nem kell mindjárt arra gondolni, hogy végleg kiírják a sorozatból, hisz lehet, hogy csak egy időre tűnik el a Galactica fedélzetéről valamilyen okból (cliffhangernek mindenesetre tökéletes lenne egy ilyen). Aggasztó viszont, hogy maga Sackhoff korábban nyilatkozta, hogy úgy érzi, a Battlestar Galactica átcsapott szappanoperába. Fajulhat odáig a sorozat iránt ellenszenve, hogy úgy döntsön, végleg kiszáll?

A tévézés történetében nem egyszer fordult már elő, hogy maguk a készítők hintettek el egy-egy hamis pletykát, hogy megdobják az érdeklődést a sorozatuk iránt. Ugyanígy általános eszköz az is, hogy tényeken alapuló szóbeszédet eresztenek szélnek, de nem árulják el a teljes igazságot, ezzel teret adva a téves találgatásoknak, és fokozva a feszültséget.
Annál aggasztóbb a tény, hogy a Battlestar Galactica realista világában Ronald D. Moore állítása szerint senki sem érezheti magát biztonságban. Egyformán fenyeget mindenkit a halál, nem csak a mellékszereplőket. Erre a Star Trek: Deep Space Nine-ban láthattunk is tőle példát, amikor mindenki megrökönyödésére a főszereplő Jadzia Daxot (Starbuck avilági alteregóját – a szerk.) ölte meg az egyik évadzáróban. A hasonlóság mindenesetre szembetűnő a két eset és a két karakter között.

Csak hogy legyen másról is szó, Katee arról is beszélt, hogy Moore jelenleg úgy látja, még két évet tudna leforgatni a sorozatból, vagyis az ötödik évaddal zárulna a történet, ha minden jól megy (ebbe persze még a Sci Fi Channelnek is lesz beleszólása, ha erőltetik a folytatást).