Hogy használjam a BSG blogot?

A "jublieumi" 15. bejegyzés alkalmából, és miután úgy tapasztaltam, hogy van már néhány visszatérő látogatóm, elmondok néhány tudnivalót a bloggal kapcsolatban.

Az első és legfontosabb probléma a sorozatos-filmes honlapokon, hogy hogyan rejtsük el a spoilereket azok elől, akik semmilyen poént nem akarnak előre lelőni maguknak. Eredetileg csak az élményrontó írásokat különböztettem meg a "spoilerdömping" címkével, amit már a fejlécben ki lehetett szúrni. Most a maradék posztot megjelöltem "spoilermentes"-nek, és kiraktam a jobboldali hasábba egy linket ezekhez, hogy aki akarja, külön kilistázhassa őket. Így elkerülhető a véletlen beleolvasás a spoilerekbe.

A kategorizációt tovább lehet finomítani, ugyanis minden posztban megjelöltem, hogy melyik epizódról van benne szó (ha van egyáltalán). Ha az epizód címe mellett ott van a "spoilerdömping", akkor tudhatjuk, hogy csak azzal kapcsolatban fogok poénokat lelőni. Így aki látta már az adott részt, az nem számíthat meglepetésre.

A kategóriák szerinti besorolás ennél tágabban értelmezhető. Minden, nem a sorozattal kapcsolatos posztot Offtopiknak tüntetek fel. A részeket hétről-hétre az Epizódmusta keretein belül taglalom, mindig a tagek közt jelölve, éppen melyiket. A Stábszemle alatt szép sorjában bemutatom a BSG fontosabb arcait. Itt a tagek az éppen tárgyalt személy nevét és foglalkozását fogják jelölni. A Karakterrajzban mindig valamilyen aktuális gondolatmenetet publikálok egy-egy szereplőről, szintén névvel taggelve. Az Elmélkedés és a Rövidhírek általában valamilyen epizódoktól és szereplőktől független témában születnek, de erről is a tagek tájékoztatnak bővebben.

Az egyéb fícsörök közt jelenleg megtalálható a del.icio.us linkgyűjteményem battlestaros része. Ezt a jobboldali hasábban lehet böngészgetni, általában olyan hírek vagy honlapok kerülnek ide, amikre sajnálok egy egész posztot szánni, de azért érdekesek.

Nagyjából ennyi fontosságot akartam elmondani, használja mindenki egészséggel a BSG blogot!