A valami – Írta: Ronald D. Moore

Human Insect is megírta már, hogy remake-je lesz a The Thing című kultikus horrorfilmnek. Korábban még egy prequel (vagyis előzménysztori) volt tervbe véve, de végül a szimpla feldolgozás mellett döntöttek, és a forgatókönyv megírására Ronald D. Moore-t kérték fel.

Róla annyit kell tudni, hogy a Battlestar Galactica atyaúristene, de gondolom ez senkinek nem újdonság. A mozis karrierje kimerül két Star Trek filmben és a Mission: Impossible 2. részében. Mindhármat Brannon Bragával követte el, akit a trekesek már ismernek és a normálisabbja utálja is. Mentségére legyen mondva, hogy Moore-nak nincs, Bragának meg van Hugo-díja, ami azért elég nagy elismerés. Attól még utáljuk, kész.

Most végre nélküle fog dolgozni Moore, bár ettől még nem lesz feltétlenül jó egy horror-remake. A valami, vagy eredeti címén The Thing, elég jelentős popkulturális áttörés volt a maga idejében, 1982-ben. Az imdb-n például benne van a top250-ben, ami azt jelenti, hogy ezt már tényleg csak elrontani lehet. A mostani filmesek még a gagyi horrorokból is képesek sokkal szarabbat csinálni, és Moore se olyan, hogy amihez nyúl, az arannyá válik, úgyhogy senki se pisiljen be az izgalomtól.

Ezen kívül pedig nemsokára bemutatnak egy filmet, amit félig-meddig szintén ő írt: a Black Christmas című, szintén ígéretes horrormozit (megjegyzem, ez is feldolgozás). Ehhez mondjuk annak a Glen Morgannek is köze van, akinek a Végső állomásokat "köszönhetjük", na, hát ettől se várjon tőle senki sokat.

Szóval Ron Moore újra a vászonra ír, kábé ennyi a hírértéke a dolognak. Kétlem, hogy sok idejét elvenné ez a BSG-től, emiatt se aggódom.

Helyesbítés: elfelejtettem, hogy bizony RDM is kapott már Hugo-díjat az első évados '33'-ért. Bocs.