Beginning jump prep

Oké, hát elindult a Battlestar Galactica Blog.

Úgy néz ki, ez az első ebben az országban. Legalábbis a Google nem dob ki semmi ilyesmit az első négy oldalon, tehát akkor nincs is. Ugyanakkor van az összes létező sf-portálunkon valami BSG fansite-kezdeményünk, melyeket most a korrektség kedvéért se nem méltatnék, se nem szidalmaznék, helyette inkább megpróbálok ide saját magam összehordani valami relevánsat, aktuálisat és igényeset a témában.

Nem ígérem, hogy brutálisan sok információval fogom elhalmozni az olvasókat, és naponta tucat hírrel jelentkezek majd a BSG háza tájáról (annyi hír nincs is a világon), inkább tényleg blogosra veszem a stílust, és igyekszem elmélkedni, elemezgetni, kritikálni, szigorúan szubjektív nézőpontból. Persze nélkülözhetetlen, hogy apróbb hírmorzsákkal és linkcsokrokkal ne szolgáljak alkalmanként, hiszen rengeteg olvasó van, aki nem tud olyan jól angolul, vagy éppen nem ismer annyi szájtot a témában. Ráadásul, ha jól csinálom, akkor a póver júzereknek is elég lesz egy feedre feliratkozniuk húsz másik helyett :).

A jelenlegi tapasztalataim azt mutatják, hogy a Battlestar Galacticával akár hagyafasznyit is foglalkozó blogok általában pár napos késésekkel hozzák le a leglényegesebb infókat, azokat is csak távirati stílusban, mondván, az úgyis csak az olvasók egy kis csoportját érdekli, minek annyit törődni vele. Hát épp itt az ideje, hogy az a kis csoport is otthonra találjon valahol, hogy bízhasson abban, hogy ha reggel benyomja az rss olvasóját, akkor a kedvenc sorozatával kapcsolatban is kap némi friss anyagot, nem csupa számára érdektelen posztot kell átlapoznia.

Igaz, tisztában vagyok vele, hogy a nézők többsége valószínűleg sorozatfüggő, szóval tökéletesen kielégíti a legjobb magyar blog olvasása, de úgy tartom, hogy a sci-fi műfajnak mindig is hárdkórabb rajongótábora volt, mint bármi másnak, akiknek csillapíthatatlan az étvágyuk, és mindent tudni akarnak a legutolsó kulisszatitokig a kedvencükről – na, hát valahol nekik is szól ez a blog. Persze én csak magamat tudom közvetítetni ezen a csatornán keresztül, de bízom benne, hogy ez bőven elegendő lesz az érdeklődés fenntartásához. Mondjuk amennyit én foglalkozok ezzel az egy szem tévéműsorral, annyit más az egész heti sorozatadagjával sem. De majd meglátjátok, aztán eldöntitek, kell-e ez. Találkozunk legközelebb, valamilyen lényegbevágóbb cikk keretein belül!